Кам’янчани відзначили День пам\’яті жертв голодоморів

Кам’янчани відзначили День пам\’яті жертв голодоморів

28 листопада 2015 року біля пам’ятного знаку жертвам голодомору та політичних репресій відбувся мітинг-реквієм, на якому вшанували пам’ять загиблих під час Голодомору 1932-33 років. В заходах взяли участь керівники району, депутат обласної ради Віктор Парамонов, представники трудових колективів, державних установ, політичних та громадських організацій району, учні шкіл, громадськість.

– Сьогодні ми у жалобі схиляємо голову перед нашими співвітчизниками – жертвами Голодомору 1932-33 років. Цими скорботними днями згадуємо трагедію вселенського масштабу – геноцид українського народу. Голодомор став національною трагедією і окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою. Спільний біль, спільна пам’ять, спільний обов’язок – ці слова стосуються не тільки нашого минулого, але й мають сенс у нашому сьогоденні. І наш святий обов’язок закарбувати в серцях пам’ять про невинно убієнних наших братів та сестер, – зазначив у своєму виступі голова районної державної адміністрації Сергій Сундуков.

Вшанування пам’яті проходило із запаленими свічками та лампадками під скорботні звуки реквієму. Присутні вшанували пам\’ять безневинно убієнних хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років. Священик УПЦ Київського патріархату Петро Скіцька відслужив панахиду за померлими в роки голодомору, помолився за упокой душ усопших.

Ірина СКОРИК

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x