Реформи в медицині стартуватимуть із Золотоніщини

Реформи в медицині стартуватимуть із Золотоніщини

Реформи в медицині області стартуватимуть із Золотоніського району. Його обрали для пілотного проекту. Про це йшлося на колегії департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА. Участь у ній узяв очільник області Юрій Ткаченко та заступник профільного міністра України Віктор Шафранський. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.
Столичні фахівці із громадської організації «Рух реформ» уже проаналізували систему охорони здоров’я Золотоніщини. Вони вивчали мережу тамтешніх закладів, їхнє кадрове, матеріально-технічне й фінансове забезпечення. Висновок експертів однозначний: система працює неефективно.

– Я часто буваю в районах, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Серед скарг, які чую найчастіше від людей, – якраз невдоволення якістю надання медичних послуг. Вважаю, що децентралізація має відбуватися, зокрема, в унісон із медичною реформою. Звісно, будь-які реформи треба починати з пілотних проектів. Якраз для цього ми обрали Золотоніщину. Ключове в цьому «пілоті» – це підвищення доступності та якості надання медичної допомоги населенню, посилення мотивації лікарів і створення належних умов роботи. Якщо є бажання – зміни завжди можливі. Ми це доводимо на прикладі відділення гемодіалізу в Золотоніській районній лікарні, яке нині облаштовують. Жителі Лівобережжя, які мають хворі нирки, більше не їздитимуть до Черкас на життєво необхідну процедуру, вони її отримуватимуть у Золотоноші. Тобто вже зараз наближаємо одну з медичних послуг до людей.

Що і як треба реформувати в медицині Золотоніщини – експерти в деталях розповіли на колегії. Тепер цю модель доопрацьовуватимуть, а вже з наступного року планують утілювати. Водночас делегати з області невдовзі поїдуть на Вінниччину – переймати досвід. Там уже кілька років, як реформують систему охорони здоров’я.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x