На вихідних в області опадів не прогнозують

На вихідних в області опадів не прогнозують

Календарна зима розпочалася із снігом. Так, 1 грудня погоду Черкащини формував циклон, який зумовив складні погодні умови: помірні опади у вигляді мокрого снігу та дощу, налипання мокрого снігу, а на дорогах − ожеледицю. У цілому, на території області за 12 год. випало 9-21 мм опадів, найменше в Умані – 4 мм при декадній нормі 16 мм. Станом на ранок 2 грудня висота снігового покриву по території області становила 1-3 см, лише в Уманському та Чигиринському районі – сніг відсутній. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному гідрометцентрі.

За прогнозом, впродовж 3-4 грудня погоду Черкащини формуватиме виступ антициклону із заходу, опади припиняться. Температура повітря коливатиметься в межах 0º, тому на дорогах спостерігатиметься ожеледиця. 3 грудня також місцями очікуються пориви вітру 15-20 м/с. Вихідні прогнозуються без опадів. Температура повітря вночі становитиме – 1..-6º , а вдень − 0..5º.

В обласному гідрометцентрі радять учасникам дорожнього руху пам’ятати, що із появою зимових опадів небезпечними стають дороги і тротуари, зростає загроза виникнення дорожньо-транспортних пригод та збільшення травматизму людей. У цей період року слід бути особливо уважними та обережними.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x