Підвищуємо імунітет

Підвищуємо імунітет

Стреси, перевтома, неправильне харчування, прийом антибіотиків та й просто холодна пора року – все це негативно впливає на самопочуття і знижує опірну здатність організму до різних захворювань. Саме тому в зимовий період особ­ливо важливо подбати про імунітет. І в боротьбі за здоров’я ніщо не замінить справжніх фруктів та овочів, у яких так багато клітковини, різних вітамінів та мінералів. Тож читайте рейтинг найкорисніших фруктів, які взимку можна споживати у необмеженій кількості. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Гранат – один із найдавніших фруктів, який люди використовували з лікувальною метою. Гранатовий сік збуджує апетит і регулює діяльність шлунку. Він має сечогінну, жовчогінну, протизапальну та антисептичну дії. Гранат дуже корисний при застудних захворюваннях, адже допомагає ослабленому організму. Не так давно вчені виявили нову корисну властивість граната – він здатний лікувати атеросклероз.

Хурма – незамінний продукт при порушенні травлення. Він широко використовується в народній медицині при хворобах шлунку. Магній, що міститься у хурмі, знижує ризик утворення каменів у нирках. При захворюваннях нирок і серця треба з’їдати по 3-4 плоди на день. Хурма також має сечогінну та тонізуючу дію, а ще заспокоює нервову систему, підвищує працездатність, має бактерицидну дію. Але є у хурми одне протипоказання – її не варто вживати тим, хто страждає на діабет.

Цитрусова насолодамандарини і апельсини, грейпфрут і лимон – називають «скарбницею» вітаміну С, хоча містять вони багато інших корисних для здоров’я речовин. Лимон незамінний при підвищеній температурі й застуді, гіпертонії та порушенні обміну речовин. Цінується цедра цих фруктів – вітаміну С в ній майже втричі більше, ніж у м’якоті.
Грейпфрут знижує рівень цукру і холестерину в крові, має виражену антибактеріальну дію. Більше того, сприяє виведенню з організму токсинів. Особливо корисні грейпфрути та лимони людям, схильним до алергії.
Завдяки високому вмісту калію, магнію і кальцію, вітамінів Р, В1, В2 і D мандарин і апельсин поліпшують процес травлення та обміну речовин, забезпечують еластичність кровоносних судин. До того ж мандарини мають яскраво виражену протигрибкову дію. Але, незважаючи на користь цитрусових, не всім варто ласувати ними. Краще не вживати апельсиновий сік натщесерце тим, хто має проблеми зі шлунком та кишківником.
Крім фруктів, позитивно діють на імунітет і лікарські трави, зокрема родіола рожева. Також ця рослина підвищує розумову активність. У медицині використовують екстракт і настоянку родіоли рожевої. Вживайте ці засоби двічі на день по 6-10 крапель за 30 хвилин до їжі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x