Черкаська художниця-аматор представила виставку картин

Черкаська художниця-аматор представила виставку картин

4 грудня 2015 року в КП «Обласний художній музей» Черкаської обласної ради відкрито першу персональну виставку живопису художника-аматора Олени Семерез. Експозиція налічує двадцять робіт, створених авторкою впродовж 2014–2015 років. Ці твори виразно демонструють тонке бачення художницею світу природи. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській обласній раді.

Олена Семерез народилася у 1980 році, живе і працює у Черкасах. Вищу освіту отримала на кафедрі економіки і маркетингу Харківського аерокосмічного університету ім. М.Жуковського, здобувши ступінь спеціаліста. Однак палке бажання бути художником не дозволило їй полишити улюблену справу, якою займається ще з дитинства. Так, творчий хист до малювання проявився ще у юні роки. Олена закінчила Смілянську дитячу художню школу.

Провідним у творчості авторки є пейзажний жанр, хоча зустрічаємо на виставці й декілька камерних натюрмортів. Мотиви робіт барвисті та ліричні, переважно реалістичні, але присутність елементів фантастичного жанру (наприклад, планети на небосхилі) свідчить про індивідуальну своєрідність та багатство уяви молодої художниці.

Захоплює географічна широта сюжетів експонованих картин – від безкраїх квітучих українських полів, величних лісів, Алтайських гір до затишних французьких вуличок та екзотики морських узбереж.

Але улюблена тема Олени – це природні пейзажі весняної чи літньої пори року. Таких робіт на виставці переважна більшість. Проте ці картини не сліпо наслідують природу чи копіюють натуру, вони є певним відтворенням власного досвіду, переданого і втіленого на полотні. Вони виявляють зв\’язок між власними емоціями авторки і навколишнім світом. Саме тому деталізовані пейзажі її роботи, хоч і засновані на краєвидах місцевості, переконливо натякають на невидиме та спонукають інтуїтивно відчути щось глибше. На полотнах зображено гармонію світу, в якому живе людина, його різноманіття, красу і неповторність. І навіть більше – вони дарують, власне, настрій, певну інтонацію, емоції і враження, яких немає у повсякденному житті.

Своїми картинами художниця спонукає кожного поглянути і побачити прекрасне, запрошує поринути у безмежний світ мистецтва живопису, чарівні світи творчості і кольору – світи

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x