Лисянським школярам презентували навчальні заклади

Лисянським школярам презентували навчальні заклади

У сучасному світі, коли ринок праці швидко змінюється, досить часто виникають нові та зникають старі професії. Життя вимагає від людей бути гнучкими в своїй професійній діяльності та готовими пристосовуватися до змін. Про це «Нова Доба» дізналася в Лисянському РЦЗ.

Щоб підготувати учнів до потреб ринку праці та умов сучасного життя, фахівцями Лисянського районного центру зайнятості спільно з відділом освіти Лисянської РДА проведено для 150 старшокласників загальноосвітніх шкіл профорієнтаційний захід.
«В реаліях сьогодення вибір юнаків і дівчат повинен стати більш прагматичним: професія повинна давати можливість знайти роботу після завершення навчання з гідною оплатою», – зазначив директор центру зайнятості Володимир Висотенко, відкриваючи захід. Презентували свої навчальні заклади представники Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького, Черкаського державного технологічного університету, Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, Уманського державного педагогічного університету ім. П.Тичини, Богуславського вищого професійного училища сфери послуг, Таращанського агротехнічного коледжу.

В ході спілкування старшокласники дізналися про історію створення, факультети, умови вступу та навчання, організацію дозвілля у представлених навчальних закладах. Крім того, в ході жвавого спілкування в фойє перед початком офіційних виступів в залі, у школярів була можливість познайомитися з викладачами, отримати інформаційні матеріали, з’ясувати, наприклад, умови проживання в гуртожитку, дізнатись про можливі пільги на оплату навчання, перспективи зайнятості за обраною професією. Учні Богуславського училища показали чудові майстер-класи перукарської справи, дизайну та майстерність кондитерів. Поряд з цим, фахівцями центру зайнятості надана інформація про можливість пройти професійне тестування «Магеллано університет», яке дає можливість більш точно обрати свій майбутній фах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x