Черкаси стають дедалі непрохідними

Черкаси стають дедалі непрохідними

Ями, тріщини та вибоїни. Тротуари Черкас перетворилися для містян на справжнє випробовування. Минулоріч руки владців так і не дійшли до ремонту. У мерії пояснюють усе запізнілими тендерами. Чи планують хоч цьогоріч порадувати пішоходів – знає Марія Гаврилян.

Поки водії клянуть дороги, пішоходи теж «не злим, тихим» говорять про тротуари. Капітального ремонту вони не бачили вже десятки років. Як у середмісті, так і на околиці.

Людмила, жителька м. Черкаси: «Ви ж самі бачите, який стан тротуарів – це ж щось страшне».

Віктор, житель м. Черкаси: «Здоровій людині важко вийти з хати, а інвалідам, то взагалі неможливо».

До ось цього тротуару по Горького ремонтники таки дійшли. Порізали асфальт, вклали посеред тротуару бордюр. Такі ремонтні дива – суто за проектом. У перекопах і тротуар по Чорновола. Про нього владці згадали тільки наприкінці року. Довести до пуття завадила погода.
2013-ий мав стати новою ерою для черкаських тротуарів. Такі плани на початку року виношувала команда колишнього міського голови.
Сергій Одарич, колишній міський голова м. Черкаси: «Уперше за історію міста, принаймні за останні 20-30 років, рекордна сума коштів була передбачена на ремонт тротуарів. 10 млн грн. Це понад 40 км тротуарів».

Такий фінансовий спадок Сергій Одарич лишив своїм наступникам. Але дати раду йому так і не змогли. У профільному управлінні нині виправдовуються: мовляв, тендери провели запізно – аж наприкінці листопада.

Сергій Отрешко, начальник управління вуличної інфраструктури МВК: «Відповідно, у зв’язку з погодними умовами і освоїти, аби тільки освоїти, не було сенсу. Тому вирішили, що краще робити роботи, коли для цього є умови, а терміново бігти, щоб тільки виконати показники…».

Цьогоріч до ремонту тротуарів у мерії обіцяють підготуватися більш ретельно. Тут запевняють: уже складений і затверджений перелік. На тротуари планують спрямувати близько 2 мільйонів гривень. Сам ремонт хочуть розпочати наприкінці квітня. Тим часом у команді екс-мера Черкас вивчатимуть, як чинна влада освоїла минулорічний «тротуарний» бюджет. За інформацією Сергія Одарича, кошти списали. А це вже робота для правоохоронців.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x