Черкаській багатодітній мамі присвоїли звання «Мати-героїня»

Черкаській багатодітній мамі присвоїли звання «Мати-героїня»

Багатодітній матері з Черкас Антаковій Олені Володимирівні, яка виховала у своїй родині шестеро дітей, Указом Президента України присвоєно звання «Мати-героїня». Нагрудний знак та посвідчення до почесного звання сьогодні вручили матері заступник міського голови Юрій Гончаров та директор департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Володимир Коцюруба. Про це «Новій Добі» повідомили у Черкаській міській раді.

Вручаючи відзнаку, Юрій Гончаров привітав Олену Володимирівну з отриманням державної нагороди та подякував за материнський подвиг. Також побажав, щоб діти завжди тішили свою неньку увагою, добрим та щирим словом, віддаючи любов, з якою їх виростили та виховали.

– У нинішній непростий час ваш оптимізм і відповідальність є теж подвигом, – зазначив Юрій Андрійович. – Адже народжувати, виховувати і пускати в доросле життя дітей, громадян України, – це дуже серйозно і відповідально. І, разом з тим це те, що піднімає дух нації і породжує надію, адже діти – це наше майбутнє.

За словами багатодітної матері, вона навіть не сподівалась на таку відзнаку. «Коли народжувала, про це взагалі ніхто не думав, оскільки тоді в родинах було прийнято мати багато дітей. Тож клопоти з дітьми продовжуються», – посміхаючись, говорить новоспечена мати-героїня.

Довідково:

Почесне звання «Мати-героїня» у нашій державі було встановлено у 2005 році з метою посилення уваги до проблем народжуваності зміцнення інституту сім’ї, відзначення кращих матерів, які забезпечують належні умови для всебічного розвитку дітей, зміцнення їх здоров’я і духовного розвитку. Це звання присвоюється жінкам-громадянам незалежної України є найвищою державною нагородою для багатодітних матерів.

Відповідно до Положення про почесні звання України, затвердженого Указом Президента України від 28 червня 2001 року №762001, почесним званням України «Мати-героїня» відзначаються жінки, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, враховуючи вагомий особистий внесок у справу виховання дітей у сім’ї, створення умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей, за материнську самовідданість, забезпечення умов для повноцінного розвитку здорових, гармонійно розвинутих особистостей, громадян незалежної України.

Жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня» виплачується одноразова винагорода у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x