У Канівському лісгоспі заготовили 2,7 тонни жолудів

У Канівському лісгоспі заготовили 2,7 тонни жолудів

Про запаси посівного матеріалу твердолистяних порід для майбутньої лісокультурної кампанії завчасно подбали у Канівському лісгоспі. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Восени лісівниками було заготовлено 1 тонну жолудів дуба червоного, 1,7 тонни – дуба звичайного, а також 700 кг горіха чорного. Тривала заготівельна кампанія упродовж двох із половиною місяців.

– Практично весь зібраний запас жолудів був висіяний у короби, а те, що залишилося, згодом закладуть у зимувальні ями на зберігання. Навесні такі жолуді теж висіють у короби, а коли сіянці підростуть – використовуватимуть для потреб лісокультурної кампанії, – розповіла інженер лісових культур Канівського лісгоспу Інна Жила.

Заготівля лісового насіння проводилася у всіх структурних підрозділах підприємства. І хоча цього року зіпсованого жолудя було багато, все ж дефіцит якісного насіння не спостерігався.

Тож заготовили жолудів, як завжди – з запасом, аби навіть у разі поганої їх перезимівлі мати достатній резерв.

– До лісокультурної кампанії лісівники завжди готуються завчасно. Це і підготовка площ, і заготівля та зберігання насіння тощо. Бо недаремно кажуть: що посієш, те й пожнеш, – зауважує директор ДП «Канівське лісове господарство» Едуард Симоненко. – Від того, наскільки якісним буде посівний та посадковий матеріал, залежатиме, яким буде майбутній ліс.

За словами керівника підприємства, попереду у лісівників ще один важливий етап – заготівля шишок та формування запасів насіння сосни.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x