У «Червоній шапочці» виховують маленьких патріотів

У «Червоній шапочці» виховують маленьких патріотів

Садочок «Червона шапочка» – єдиний дошкільний заклад села Білозір’я. Тут вихователі вважають своєю метою виховати в сучасних дітях національну самосвідомість.

Як впроваджують народознавчі аспекти «За педагогічними ідеями Софії Русової» в дитячому закладі, дізнавалися кореспонденти «Нової Доби».
– Місце, яке найчастіше діти відвідують у дитячому садку, це «Бабусина світлиця» – кімната, обладнана старовинними речами: вишиванками, рушниками, виробами з глини, дерева тощо. Тут проходять заняття, дітей знайомлять із традиціями, минулим. Ми вважаємо, це чудове місце для відродження національних традицій, тут ми виховуємо маленьких патріотів, – розповідає завідувач закладу Любов Думанець.

У садочку навчаються 226 дітей. Цьогоріч дошкільний заклад підготував до школи близько 70 першокласників, на черзі 80 дітей на наступний рік. Тобто місць уже не вистачає, тож нині садок перевантажений. Адже за норми 20 осіб у групи приймають по 25-27 дітей. Узагалі в садку сформовано 9 груп, одна з яких – для дітей ясельного віку. У планах – відкриття ще однієї групи, що значно спростить роботу вихователів.
– Із кожним роком склад працівників закладу омолоджується. На сьогодні в нашому колективі 50 осіб. Усі вони дуже працьовиті й відповідальні. У роботі ми маємо одне єдине правило – любити дітей, бо виховуємо майбутнє України, – з гордістю говорить Любов Думанець.

Завдяки сільській раді, депутатському корпусу, приватним підприємцям та батькам у закладі створили дуже комфортні умови. Впродовж чотирьох років було замінено всі вікна, встановлено твердопаливний котел, два газові котли, з’явилася своя котельні та водопостачання. Перше, що зробив сільський голова 5 років тому, коли прийшов до влади, це облаштував харчовий блок. Тут усе сучасне, свіжі продукти й власна випічка.
Цьогоріч, а саме 9 жовтня, садочок відзначив свою 30-ту річницю. А найбільша мрія працівників закладу – реконструкція басейну.

Альона Сержантова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x