Уманська студентка зустрілася з міністром освіти

Уманська студентка зустрілася з міністром освіти

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник зустрівся з переможцями фінального етапу ІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка, яким призначено стипендії Президента України. Cеред талановитих студентів була і стипендіат стипендії Президента України, магістрантка Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини Марія Краєва. Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти і науки Черкаської ОДА.

Талановита дівчина взяла активну участь в обговоренні актуальних питань щодо доцільності та необхідності організації й проведення заходів з відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Вона розповіла про участь в «Молодіжному віче» у Каневі, під час якого відвідала Національний музей Тараса Шевченка, і закликала всіх відвідати культурну і духовну Мекку українського народу.

На пам’ять про важливу зустріч Марія Краєва отримала від Дмитра Табачника сертифікат переможця конкурсу та шеститомник творів Тараса Шевченка.

Довідково: Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка започатковано на вшанування творчої спадщини Кобзаря у 2010 році Указом Президента України Віктора Януковича на пропозицію Міністерства освіти і науки. Нині він став одним із найпрестижніших, наймасовіших інтелектуальних змагань в Україні та за її межами. Особливістю конкурсу є те, що в ньому беруть участь не тільки знавці української мови та літератури, а й знавці регіональних мов, представлених в Україні. До змагань також активно долучаються учні та студенти з числа українців, які проживають за кордоном. Мовно-літературні змагання в 2010 – 2013 рр. відбувалися в Канаді, Молдові, Росії, Італії, Іспанії, Індії, Бельгії, Ірані, Білорусі, Польщі та інших країнах. За роки проведення конкурсу в змаганнях взяли участь понад 3 мільйони учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів, студентів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації усіх форм власності і курсантів вищих військових навчальних закладів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x