Черкаська школа №5 відзначила 125-річчя

Черкаська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5 відзначила 125-річний ювілей. Відкрили цю школу в 1890 році, тоді це була одна з перших шкіл міста. Із однокласної церковно-приходської школи у 1919 році вона стала п’ятою трудовою з семирічним навчанням, а з 1933 – з десятирічним. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

У п’ятницю уся шкільна родина зібралася в Палаці культура «Дружба народів», щоб відзначити це свято.
За словами чинного директора школи Валентини Чурчиної, з навчального закладу вийшли понад 10 тисяч випускників.
‒ Школа має власний прапор, логотип, сайт, свого Президента, дитячу громадську організацію «Веселкова країна», шкільну газету «Дивосвіт», а гімн школи на слова та музику вчителя музики Черкаської загальноосвітньої школи №5 Залізняка Миколи Григоровича, ‒ відзначила у своєму виступі директорка.

Гордиться навчальний заклад своїми випускниками відомими науковцями, лікарями, військовими, журналістами.
Привітати рідну школу з ювілеєм прийшов і заступник голови ОДА – керівник апарату Віталій Коваль.
‒ Діти пам’ятайте у вас дійсно найкраща школа і ви маєте зробити все для того, щоб радувати своїх батьків, з честю і гідністю нести звання учня школи №5. А учні цієї школи є найкращими, ‒ підкреслив Віталій Володимирович.
Не обійшлося на цьому святі й без нагород, грамотами обласної державної адміністрації, Департаменту освіти та подякою міського голови нагородили вчителів та персонал школи.
Привітали ювіляра завітали творчі колективи міста «Веселка», «Світанок», «Черкащанка» та й самі учні влаштували яскравий святковий концерт.

Фото тут

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x