«Білозірська академія з футболу»: як здійснюються дитячі мрії

«Білозірська академія з футболу»: як здійснюються дитячі мрії

«Білозірська академія з футболу» – це давня мрія двох друзів, однокласників та названих братів Станіслава Ковтуна, екс-голови села, президента футбольного клубу «Зоря-Білозір’я» та Володимира Лашкула, заслуженого працівника фізичної культури та спорту України. Як мрії стають реальністю, а аматорські команди перетворюються на футбольні клуби, дізнавалися кореспонденти «Нової Доби».

Перша футбольна команда «Зоря» в Білозір’ї з\’явилася понад 50 років тому, Володимир Лашкул тоді був її капітаном. На сьогодні пан Володимир – голова правління ЗАТ «Україна Футбол Інтернешнл», президент Міжнародної виробничо-спортивної корпорації «Інфоспорт» та генеральний директор ФК «Черкаський Дніпро».
– Наразі за підтримки пана Володимира будується великий комплекс, де буде 20 кімнат для проживання дітей з інших сіл та міст. Там буде спортивна зала для тренувань, футбольний майданчик та інше. У Черкаській області нічого подібного ще немає, – розповідає Станіслав Ковтун. – Відкриття «Білозірської академії футболу» плануємо на 15 листопада 2016 року.

Чому вибрана саме ця дата? Як зазначає наш візаві, 16 листопада – день народження пана Володимира, а 14 листопада – пана Станіслава, тому й дата вибрана така, яка розмежовує ці дві події третьою – найзаповітнішою мрією тоді ще двох хлопчаків.
Нині до складу клубу в Білозір’ї входять три футбольні команди: «Зоря-­головна», «Зоря-2», «Зоря-зміна» та спеціалізована дитячо-юнацька футбольна школа «Славутич-Зоря», де працюють п’ятеро тренерів. Школа охоплює 150 вихованці, починаючи з шестирічного віку. Це діти з Білозір’я та навколишніх сіл.

– Наше завдання – виховувати й поставляти кадри для «Дніпро-Черкаси» та виведення клубу у вищу лігу, – наголошує пан Станіслав. – Навіщо купувати оцих бразильців, іспанців, якщо ми маємо умови та кадри готувати українських хлопців, – сміється президент ФК «Зоря» Володимир Лашкул.
На сьогодні вже відкрито найсучасніший стадіон на 1000 місць, додатковий стадіон та адміністративну будівлю. Також у власності клубу є очисна техніка, тож республіканські, обласні та міжобласні турніри можна проводити в будь-яку пору року.
Залишається тільки чекати на відкриття академії й побачити, як усе буде облаштовано, бо масштабність проекту просто вражає.

Альона Сержантова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x