Білозірська сільська школа працює вже 153 роки

Білозірська сільська школа працює вже 153 роки

«Холоша» – така незвичайна назва мікрорайону в Білозір’ї. Він вважається найвіддаленішим від центру села
(6 км). Саме тут розташована загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №2, яка є однією з трьох білозірських шкіл.
– Ми працюємо за принципами Захаренка «Твори добро, бо ти людина». У такому дусі виховуємо наших учнів, – розповідає директор закладу Любов Половинка. – У програмі – запровадження здорового способу життя, практика на свіжому повітрі, рухливі ігри.

Історія закладу починається з 1862 року. З ініціативи місцевого священика була організована церковно-приходська школа, що містилась у церковній сторожці. Навчалося в ній 10 – 15 учнів, а вчителем був церковний дяк та його дочка. На сьогодні в школі здобуває освіту 95 учнів, а працюють 17 учителів.

Навчальним закладом, як і дитячим садочком, опікуються сільський голова та районна рада.
– Ми раніше існували, а зараз живемо, – говорить Любов Половинка. – У планах – зробити «Навчально-виховний комплекс» у приміщенні сільського клубу, що розташований неподалік від школи. Ми маємо приміщення, де можна це зробити. Головне – велике бажання. Також у такий спосіб ми вирішимо проблему перевантаження єдиного дошкільного закладу, додавши дві групи з садка «Червона шапочка», – ділиться планами директор школи.
Бібліотека, танцювальний і вокальний гуртки, гурток шашок і шахів, а найважливіше – дві групи дошкільного виховання – це те, над чим зараз працює школа разом із сільською радою.

Альона Сержантова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x