У Зеленій Діброві відзначили свято Андрія

У Зеленій Діброві відзначили свято Андрія

Український народ свято береже свої традиції та звичаї. А особливо багато свят припадає на зимовий період. І одне з них, яке розпочинає зиму – це Андрія Первозванного або як говорять в народі – Андрія, Андріївські вечорниці, Калита. Це дуже веселе свято, яке об’єднує в своїх рядах як молодь так і старше покоління. Про це «Нова Доба» дізналася з власних джерел.

Ось і в Зеленій Діброві 13 грудня зійшлися жителі з усього села та гості, щоб зберегти та продовжувати підтримувати звичаї та обряди українських вечорниць. А ожили тут образи Стецька, за якого не хоче йти заміж Уляна, Кайдашиха зі своїми невістками Мотрею та Мелашкою. А яка господиня привітна, добра, що зуміла зібрати зі своєю дочкою під своєю стріхою і дівчат і хлопців, де проходили гуляння, виконання танців, кусання калити та ворожіння. Допомагала ж дізнатися про свою долю дівчатам циганка.

У Зеленій Діброві відзначили свято Андрія

Протягом усього гуляння лунали запальні пісні у виконанні учнями Сизоненко Аліни, Турчанович Софії та ансамблю «Дібрівчанка» (художній керівник Зінаїда Харенко). Порадувала своїм співом Оксана Орда – виходець села. Сільський голова Ігор Щербак привітав всіх із святом, побажав односельчанам здоров’я, миру і процвітання. Подякував аматорському колективу за змістовний концерт, оформлення залу, а також придбання нових костюмів для виступу. До речі учасники за власні кошти придбали матерію, а Цьопа Олена пошила власноруч спідниці. Протягом усього свята присутні дякували за виступи сільським аматорам своїми аплодисментами, а в кінці глядачі аплодували стоячи.

У Зеленій Діброві відзначили свято Андрія

По закінченні свята всіх присутніх, Турчанович Любов – завідувач поштовим відділенням, Кононець Оксана – продавець магазину та Мартиненко Тетяна – працівник територіального центру пригощали запашною калитою та чаєм. На святі були присутні понад 120 осіб.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x