Молоді науковці УНУС взяли участь у конкурсі «Молодь і прогрес у раціональному природокористуванні – 2015»

Молоді науковці УНУС взяли участь у конкурсі «Молодь і прогрес у раціональному природокористуванні – 2015»

На базі кафедри екології Навчально-наукового інституту Екологічної безпеки Національного авіаційного університету відбулося засідання підсумкового семінару І Всеукраїнського конкурсу «Молодь і прогрес у раціональному природокористуванні – 2015». Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі УНУС.

У роботі семінару взяли участь представники 20 вищих навчальних закладів та науково-дослідних установ з різних регіонів України, зокрема з Києва, Львова, Харкова, Дніпропетровська, Дніпродзержинська, Житомира, Миколаєва, Херсона, Сум, Одеси, Бердянська, Кам’янець-Подільського та Умані.
На семінарі було представлено 25 доповідей, що охоплювали широкий спектр тематик екологічного спрямування.

У номінації «Екобезпека урбоекосистем, екологічні рішення для комунального господарства, енергоефективні житлові будівлі» ІІІ місце зайняла робота кандидата с.-г. наук, доцента кафедри екології та безпеки життєдіяльності Уманського національного університету садівництва Тетяни Пушкарьової-Безділь на тему: «Фітомеліоративна здатність синантропних видів і їх угруповань у газонних урбоекосистемах».

Наукова робота передбачає використання позитивних якостей синантропної флори в освоєнні нових місць зростання. Це дозволить мінімалізувати догляд за клумбами і газонами завдяки використанню гарноквітучих синантропних рослин, стійких до негативних чинників.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x