Студенти Уманського НУС зустрілися з бійцями АТО

Студенти Уманського НУС зустрілися з бійцями АТО

Україна – держава з видатним історичним минулим і патріотичним сьогоденням. Адже, попри полум’яне зарево над східними рубежами нашої Батьківщини, у серці кожного українця живе генетична пам’ять національних традицій: всім єством боронити рідну країну, допомагати ближньому, шанувати звичаї предків. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі УНУС.

Саме таким духом були сповнені патріотичні вечорниці, присвячені Дню Збройних сил України та Дню волонтера, ініційовані деканатом факультету економіки і підприємництва, зокрема – заступником декана з виховної роботи Світланою Власюк, та волонтерським штабом «Разом». Розпочала зустріч вітальним словом кандидат історичних наук, доцент кафедри економічної теорії, волонтер Лариса Фицик, яка побажала всім добра та представила гостей. Серед запрошених візитерів були присутні бійці Національної гвардії Артур Васалатій, Роман Чашурін, боєць I механізованої танкової бригади ЗСУ Максим Вакулик, медик – госпітальєр, боєць ДУК «Правий сектор» Микола Шпірко та представники волонтерського штабу «Разом»: керівник Сергій Мельник і волонтери Світлана Скляренко й Оксана Ящук.
Розпочалася зустріч з бесіди з бійцями АТО. У кожного з них своя історія, свій біль і радість. Дивлячися на них, складно повірити, що ці молоді, дужі, з ясним поглядом, з відзнаками на грудях хлопці вже мають за плечима тяжкий тягар військового досвіду у нібито мирний час.

Студенти Уманського НУС зустрілися з бійцями АТО
Студенти Уманського НУС зустрілися з бійцями АТО
Студенти Уманського НУС зустрілися з бійцями АТО

І лише у певні хвилини, занурюючися у світ спогадів з недалекого минулого, з’являється рішучість і твердість у їхньому голосі, погляд стає жорстким, а невгамовний біль проривається крізь завісу жартів.
Відповідаючи на запитання студентів, воїни намагалися не розповідати багато про негатив війни, більше жартували, ділилися позитивними історіями. Однак у кожному слові, у кожному спомині була присутня вона, війна. Та й чи може забути про все молодий боєць Максим, який 17 днів після поранення та контузії перебував у ворожому полоні поблизу Луганського аеропорту? Чи може забути душевний біль і страх за майбуття своїх дитини й дружини Роман? Чи зітруться колись з пам’яті спогади про загиблого побратима в Артура? Чи притупиться колись вимушений екстрим лікарської практики в нелюдських умовах у госпітальєра Миколи? Напевно, що ні. Таке не стирається зі скрижалей людських спогадів ніколи.
Звернувся до учасників і гостей вечорниць і керівник волонтерського штабу «Разом» Сергій Мельник, який зазначив, що нині студенти стоять пліч-о-пліч з армією й волонтерами. А факультет економіки і підприємництва є найактивнішим в Уманському НУС у волонтерській діяльності.

Проте, крім патріотичної підтримки армії, студенти нашого факультету бережуть також і народні звичаї. А тому підготували для дорогих гостей й глядачів постановку «Андріївські вечорниці». Жартівливі народні пісні у музичному супроводі концертмейстера Олександра Берднікова та сповнені містики й духу старовини звичаї сприяли формуванню позитивного настрою в усіх присутніх.
Дійсно, незламний дух нації проявляється не тільки на передовій, де патріоти жертвують життям за свій народ і державу, а й у серцях кожного з нас, де повинна жити історична пам\’ять поколінь українців.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x