У Держбюджеті на 2014 рік збільшено фінансування на тваринництво

У Держбюджеті на 2014 рік збільшено фінансування на тваринництво

У Законі України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» істотно збільшено, у порівнянні з минулим роком, державну підтримку агропромислового комплексу, в першу чергу, тваринництва. Зокрема, на розвиток тваринництва передбачається спрямувати 900 млн. грн. проти 650 млн. грн., врахованих в бюджеті 2013 року.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської облради.

Більш, як вдвічі збільшені видатки (201,8 млн. грн.) на підтримку розвитку заходів щодо збереження та збільшення поголів’я великої рогатої худоби, компенсацію відсоткової ставки за кредитами, розвиток обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів та ін.

У бюджеті 2014 року відновлено бюджетну програму щодо державної підтримки будівництва оптових ринків сільськогосподарської продукції, видатки на яку враховані в сумі 200 млн. гривень.

Також у бюджеті поточного року збільшено видатки на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства до 700 млн. грн. при 100 млн. грн. у 2013 році.

Варто зауважити, що запровадження новітніх технологій в сільгоспвиробництві та переробній промисловості потребує їхнього технічного переоснащення. З цією метою передбачено видатки у сумі 192 млн. грн., в тому числі за рахунок коштів загального фонду державного бюджету – 140 млн. грн., що в 2,5 рази більше фактичних видатків 2013 року.

Необхідно також відзначити, що як і в попередні роки, збережена пільгова система оподаткування у сільському господарстві, завдяки чому товаровиробники отримають пільги на суму понад 20 млрд. гривень.

Скільки коштів з цих мільярдів отримає Черкащина, стане відомо найближчим часом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x