Міська влада вирішила продовжити співпрацю з ЄБРР

Міська влада вирішила продовжити співпрацю з ЄБРР

Черкаська влада висловила готовність продовжити співпрацю з Європейським банком реконструкції та розвитку. Свої наміри засвідчила укладанням «Угоди про внесення змін та викладення в новій редакції Угоди про Гарантії та Відшкодування від 10 січня 2008 року». Підписи під цим документом поставили міський голова Анатолій Бондаренко та керівник сектору інфраструктури та енергетики в Україні ЄБРР Марк Магалецький. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Нагадаємо, у 2008-ому році місто отримало кредит у розмірі понад 11,2 мільйонів гривень на втілення енергоефективних проектів. Завдяки залученим кредитним коштам комунальному підприємству «Черкаситеплокомуенерго» вдалося модернізувати мережі, замінити зношені теплотраси, встановити нові котли, які працюють на альтернативному паливі, та індивідуальні теплові пункти.

– Ми дуже задоволені реалізацією цього проекту у вашому місті, адже тут у найкоротші терміни була втілена комплексна програма заходів із термомодернізації, – підкреслила на зустрічі з черкаським мером провідний банкір ЄБРР Дар’я Кочубинська. – Саме завдяки проведеним заходам жителі вашого міста почали отримувати реальну економію, що важливо на фоні суттєвого росту тарифу. Фактично, якби цей проект не був реалізований, то тариф на тепло й гаряче водопостачання зараз був би значно вищим.

Тепер влада міста має ратифікувати гарантійну угоду та здійснити реєстрацію гарантій і зобов’язань у Міністерстві фінансів України.

Під час зустрічі з представниками міжнародної установи Анатолій Бондаренко висловив готовність продовжувати співпрацю з Європейським банком реконструкції та розвитку й спільними зусиллями реалізовувати різні місцеві проекти. Насамперед, мова йшла про термомодернізацію будівель бюджетних установ міста та реформування транспортної інфраструктури міста.

– Цього року з міського бюджету на утеплення закладів освіти міста спрямували близько 60 млн грн. Роботу над термомодернізацією ми плануємо продовжити й у майбутньому, хотілося б заручитися вашою підтримкою, – сказав Анатолій Бондаренко. – Ми готові продовжувати з вами успішні партнерські стосунки.
Нині ж одним із пріоритетних завдань, яке ставить перед собою міський голова, є розвиток у Черкасах комунального транспорту. У цьому контексті, на його думку, на вулицях міста мають перевозити пасажирів не лише комунальні тролейбуси, а й муніципальні автобуси. Під час зустрічі Анатолій Бондаренко звернувся до представників ЄБРР з пропозицією підтримати ці проекти.

За результатами зустрічі міський голова дав доручення відповідальним профільним підрозділам підготувати звернення на адресу ЄБРР щодо питання співфінансування проектів по транспортній реформі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x