Як швидко й красиво «одягнути» подарунок

Як швидко й красиво «одягнути» подарунок

Часто, замислюючись над тим, що саме подарувати рідним і близьким, ми зовсім забуваємо про упаковку. А шкода! Адже, як стверджують психологи, саме вона в першу чергу вказує на ставлення дарувальника до того, хто отримує подарунок. Красиво ж запакувати подарунок власноручно не так уже й складно. Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Обгортка для дитячого подарунку повинна бути яскравою і веселою, з кумедними малюнками казкових та мультиплікаційних персонажів. Для дівчини краще обрати папір рожевого, білого, золотистого кольорів або різні їх комбінації. Намальовані на ньому можуть бути квіти, різноманітні символи кохання, м’які іграшки і дитинчата пухнастих тварин. Папір для обгортки подарунку для жінки обов’язково повинен містити квіти. Забарвлений він може бути в будь-який відтінок червоного чи рожевого кольорів.
Упаковка має відповідати вартості вмісту. Хоча б для того, щоб людина, яка візьме його в руки, відразу змогла зорієнтуватися, що чекає її всередині, і не розчарувалася.
Подарунок невеликої вартості краще загорнути просто в целофанову обгортку, середньої – в спеціальний подарунковий папір. Для особливих і дуже дорогих речей потрібно підбирати спеціальну упаковку.

Найчастіше подарунки запаковують у коробки. Але не варто забувати і про іншу тару. Подарунок складної форми краще покласти в мішечок або торбинку з яскравої тканини. Зшити таку річ можна за кілька хвилин. Зав’язують мішечок яскравою широкою стрічкою. Багато дрібних подарунків краще покласти в корзину, яку загортають у целофан, перев’язавши зверху тонкою стрічкою. Посуд або пляшку з напоєм можна загорнути в подарунковий папір без коробки.
Якщо крихкий подарунок, що має складну форму, лежить у коробці нещільно, він може пошкодитися. Щоб цього не сталося, треба засипати наповнювач. Ним може бути чиста нестерильна вата, порвана шматочками, велика тирса або спеціальний поліетилен із «пухирцями», яким обгортають техніку. Також можна просто згорнути трубочкою аркуш кольорового чи подарункового паперу і порізати його ножицями або гострим ножем на невеликі шматочки.

Перш ніж переходити до роботи зі спеціальним подарунковим папером, обов’язково потренуйтесь на газеті.
Маленький подарунок можна загорнути у аркуш чистого паперу формату А4. Покладіть аркуш перед собою вертикально, подарунок – у центр аркуша. Нижню третину аркуша загніть усередину. Збоку відступіть по 1-2 см і відступи теж загніть всередину. В останню чергу кутики верхньої частини загніть до центру, а потім загніть всередину верхню частину. Після кожного кроку скріпляйте папір скотчем.

Для круглої коробки потрібно відрізати аркуш паперу, довжина якого на кілька сантиметрів перевищує окружність, а ширина дорівнює її діаметру. Коробку ставлять «ребром» у центр аркуша і намотують його на круглі боки, скріп­ляючи скотчем. Краї з двох боків загинають до середини, ділячи їх на невеличкі сектори. «Дірки», що залишилися зверху і знизу коробки, накривають круглим шматочком паперу й заклеюють скотчем.
Прямокутні і циліндричні коробки запаковують за стандартною схемою, після кожного кроку закріплюючи папір невеличким шматочком скотчу.

СЕКРЕТИ ЕТИКЕТУ ДЛЯ ТИХ, ХТО ВРУЧАЄ І ОТРИМУЄ

✓ Правилами етикету допускається можливість обговорення майбутнього подарунка з іменинником, але лише в тому випадку, якщо вас з ним пов’язує давня дружба.
✓ Подарунки гумористичного характеру можна дарувати тільки дуже близьким людям, знаючи напевно, що це їх не образить.
✓ Сміливо можна дарувати речі, які були у вжитку, але лише тоді, якщо ними користувалися до 60-х років минулого століття і вони ще мають респектабельний вигляд.
✓ Якщо ви отримали, як вам здалося, дуже дорогий подарунок, то маєте право тактовно сказати дарувальникові, що подарунок вас більше збентежив, ніж порадував, але при цьому ви в жодному разі не повинні повертати його назад.
✓ Згідно з правилами етикету, буде добре, якщо той, хто отримав подарунок, тут же ним скористається (якщо це доречно в цій ситуації), чим, безсумнівно, порадує дарувальника.
✓ Доволі неввічливим вважається відкладати прийнятий подарунок, навіть не глянувши на нього. Слід розгорнути його, показати іншим гостям і обов’язково подякувати людині, навіть якщо подарунок вам не дуже сподобався.
✓ Існує група предметів, які через певні забобони або традиції дарувати не можна: гострі предмети чи інструменти, носові хустинки, годинники, порожні гаманці, прикраси з перлами, дзеркала, свічки та взуття.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x