В Черкасах злочинець викрав орден у 94-річного ветерана

В Черкасах злочинець викрав орден у 94-річного ветерана

Днями до оселі ветерана Великої Вітчизняної війни завітав непроханий гість. Ввівши в оману літню людину він він вкрав орден «Вітчизняної війни 1 ступеня». Поки що злочинця знайти не вдалося. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі міліції.

До чергової частини Придніпровського районного відділу міліції звернувся 94-річний місцевий житель з проханням знайти орден, який пропав в нього за невідомих обставин. Пенсіонер розповів працівникам міліції, що напередодні до нього завітав невідомий чоловік, який представився працівником військкомату.

Чоловік повідомив, що за дорученням складає списки осіб, що отримали нагороди від держави за період Великої Вітчизняної війни. Незабаром будуть виплачуватись додаткові виплати ветеранам війни, що нагороджені відповідними відзнаками. Гість попросив дідуся показати йому ордени та медалі, щоб він записав його для подальшої надбавки до пенсії. Довго розглядав нагороди, а потім запитав про відповідні документи.

Дружина ветерана, 88-річна бабуся, час від часу виходила з кімнати та приносила на вимогу незнайомця відповідні документи.
Зникнення ордена «Вітчизняної війни 1 ступеня» літні люди виявили коли чоловік, який назвався працівником військового комісаріату залишив їхню оселю. Спочатку довго шукали, старанно складаючи нагороди, посвідчення, фотографії, все те що приносили і показували незнайомцю, а потім зателефонували до міліції.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу, або виправних робот, або позбавленням волі на строк до трьох років.

За описом потерпілих чоловікові на вигляд близько 45-50 років, зріст 162-175, середньої статури з коротким русявим волоссям, одягнений в чорну куртку та чорні туфлі, темні штани. Чоловік розмовляє на російській мові.

Правоохоронці склали приблизний опис зловмисника – це чоловік, віком 50 років, на зріст він 165-170 сантиметрів, середньої тілобудови, розмовляє російською мовою.

Якщо шахрая впіймають, йому загрожує до трьох років в’язниці. Але шанси повернути орден примарні. Подібні злочини майже не розкривають. Тож правоохоронці просять містян не втрачати пильність.

Довідка: О́рден Вітчизня́ної війни́ — військовий орден СРСР, заснований Указом Президії Верховної Ради СРСР «Про встановлення Ордена Вітчизняної війни першого та другого ступеня» від 20 травня 1942. Надалі до опису ордена були внесені деякі зміни Указом Президії Верховної Ради СРСР від 19 червня 1943, а в стату́т ордена — Указом Президії Верховної Ради СРСР від 16 грудня 1947.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x