Індекс прозорості, участі та доброчесності бюджету в Черкасах – 40,5 бала

Індекс прозорості, участі та доброчесності бюджету в Черкасах – 40,5 бала

У Черкасах презентували Індекс прозорості, участі та доброчесності місцевого бюджету Черкас. Протягом 9 місяців КМГО «Молода Черкащина» оцінювала рівень прозорості, участі та доброчесності органів місцевого самоврядування в рамках бюджетного процесу. Об’єктом оцінювання стали нормативно-правові документи, що регулюють бюджетну та місцеву політику та усталені міжнародні стандарти прозорості, участі та доброчесності щодо бюджетної політики, що розміщені на офіційному сайті органу місцевого самоврядуванні. У проекті беруть участь 15 міст і узагальнені результати будуть представлені згодом у Києві координаторами проекту з Фундації Відкрите суспільство та Одеської ОО КВУ. Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Загальний Індекс у Черкасах становить 40,5 бала зі 108 можливих.
– Показник прозорості й участі значною мірою відрізняється залежно від етапів бюджетного процесу: на етапі підготовки проекту бюджету, ПСЕР та фінпланів на наступний рік – 0,5 балів з 22; на етапі їх затвердження – 12,5 бала з 28; на етапі виконання – 11,5 бала з 18 і на етапі звітування про виконання місцевого бюджету – 7 балів з 15, – розповідає координатор проекту Алла Юрковська.

У наступному році для кращих показників представники громадської організації запропонували підписати спільну заяву з представниками фракцій. Згідно з цією заявою на сайті міськради мають бути оприлюднені повідомлення про консультації з громадськістю у формі публічного громадського обговорення, публічні запити головних розпорядників бюджетних коштів, паспорти бюджетних програм.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x