На чигиринський вареник-рекордсмен пішло 25 кг борошна і 42 кг сиру

На чигиринський вареник-рекордсмен пішло 25 кг борошна і 42 кг сиру

Домашні ковбаски та копченості, пресмачнючий борщ, вареники, млинці й пиріжки з усілякими начинками і навіть смажене порося – неймовірними пахощами й стравами спокушав Чигирин 19 грудня. Перший Фестиваль Святого Миколая в козацькій столиці запам’ятався як дітям, так і дорослим. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Родзинкою свята стало частування велетенським гречаним вареником.
– Це якраз та страва, завдяки якій Чигиринщина відома всій країні. Аби наше дійство запам’яталося, вирішили виліпити найбільший гречаний вареник в Україні і претендувати на Національний рекорд, – відзначає одна з організаторів, директор виробничо-торгової фірми «Вікторія» та господиня ресторану «Гетьман» Катерина Павленко.
Чаклувати над вареником-велетнем почали ще з ночі. Для тіста витратили 25 кілограмів борошна. А для начинки – 42 кілограми сиру та 10 кілограмів родзинок. Готували велетня п’ятеро кухарів. Сам процес зайняв близько шести годин.
– Це вже наша третя спроба. Вчора двічі намагалися зліпити немаленького вареничка, однак виникали різні моменти… У результаті трішки змінили рецептуру й технологію, – розкриває секрети шеф-кухар ресторану «Гетьман» Наталія Алексеєвець.

На чигиринський вареник-рекордсмен пішло 25 кг борошна і 42 кг сиру

Поглянути як готують гречаного велетня прибули представники Національного Реєстру Рекордів. Вони мали змогу побачити і сам процес, і оцінити винайдену кулінарами технологію приготування. Відповідні сертифікати на сцені вручили організатору Фестивалю Святого Миколая Наталії Нетовкіній та майстерним кулінарам.

Після того як рекорд зафіксували, диво-вареником частували всіх охочих. Безкоштовно пригоститися на фестивалі можна було і польовою кашею, а також борщем.
– Наварили цілий казан! Традиційний пісний борщ з квасолею та грибами, – розповідає місцева активістка Катерина Кучеренко. – А ще є смачнючий кисіль з домашньої полуниці та ожини…
Поруч власний фірмовий борщ готували кулінари ресторану «Гетьман».
– У казанах під відкритим небом борщ готували за трьома різними рецептами. Насамкінець визначили найсмачніший на святі, – розповідає одна з організаторів кулінарного дійства Тетяна Кучеренко.
Довершили частування кілька видів чаїв на травах, смачнючий кисіль та солодкі сувенірні коржики.

Фото з сайту ГромЧе

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x