Як відбуватиметься ЗНО-2016 на Черкащині розповіли в ОДА

Як відбуватиметься ЗНО-2016 на Черкащині розповіли в ОДА

Про особливості проведення ЗНО в 2016 році розповіли місцеві та столичні освітяни 22 грудня у прес-центрі Черкаської облдержадміністрації. Про це «Новій Добі» повідомили у Департаменті освіти та гуманітарної політики ЧМР.

Директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва повідомила, що, окрім української мови та літератури, державну підсумкову атестацію у формі ЗНО наступного року випускники зможуть пройти ще з математики або історії України.

– У 2016 році всі тести будуть однорівневими, на відміну від 2015-го, – наголосила Світлана Вікторівна. – Тоді вперше запровадили проведення дворівневих тестів з української мови і літератури та математики. Однак досвід минулого року показав, що тести виявилися не затребуваними вищими навчальними закладами.

За словами пані Світлани, тести паралельно міститимуть ДПА та будуть проведені в травні. А саме: 5 травня – українська мова та література; 11 травня – математика; 13 травня – історія України.

– Важливо, що в цих тестах, які можна назвати субтестами, є частина, на питання яких треба дати відповідь, щоб отримати оцінку з ДПА. Всі інші предмети, кількість яких не змінилася, – їх 12, учні складатимуть у червні. Завершується ЗНО 17 червня, – пояснила Світлана Сакаєва.

Між тим, вона наголосила, що відповідно до постанови КМУ, якою затверджено порядок проведення ЗНО, якщо учасник зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури не подолав відповідної межі , тобто результати не сягають 100-200 балів, його не допустять до складання ЗНО з предметів, які винесені на червень 2016 року. У травні ж, кожен, хто зареєструвався, звичайно зможе пройти ЗНО з української мови і літератури, математики та історії.

Щодо сертифікатів, то наступного року дійсними вважатимуться лише датовані 2016 роком. А тому той, хто матиме результати оцінювання за попередні роки, але в 2016 році не візьме участі в ЗНО, подавати документи до вищих навчальних закладів не зможе.
Натомість під час прес-конференції директор Департаменту освіти і науки ОДА Валерій Данилевський зазначив, що освітяни Черкащини задоволені результатами проведення ЗНО з української мови у формі державної підсумкової атестації минулого року. Адже всі учні, які брали в ньому участь, майже з усіх предметів показали гарні результати. І майже по всіх предметах учні Черкащини зайняли позиції вище середнього по Україні.

– За підсумками проведеного зовнішньо-незалежного оцінювання в 2015 році, область ввійшла до десятки кращих в Україні за якістю знань учнів, котрі отримали 180 та вище балів з усіх предметів, – сказав Валерій Данилевський. – Більше того, у нас відсутні заклади, де 10 і більше учнів, які не подолали прохідний бар’єр, отримали менше 100 балів. 56 випускників навчальних закладів набрали 200 балів з тих предметів, з яких вони проходили тестування. А це – максимальний результат. Маємо 8 таких випускників з української мови та літератури, з математики – 44, з історії України і біології – по 2. Найвищі результати показали учні випускних класів, яких навчали вчителі вищої категорії з педагогічним званням «Учитель-методист» та «Старший учитель».

За словами освітянина, у 2016 році в освітніх закладах завершують навчання 6 тисяч 423 учні одинадцятих класів. Для проходження в травні 2016 року випускниками державної підсумкової атестації у формі ЗНО з української мови, математики та історії буде створено 35 пунктів тестування по області. Вони діятимуть в усіх районах та містах Черкащини. ДПА з іноземної мови для всіх випускників проходитиме у школах. ЗНО з хімії, біології, фізики, географії, іноземних мов, зокрема й російської, відбудеться у червні на базі пунктів тестування в 6 округах з центрами у містах: Черкаси, Золотоноша, Сміла, Канів, Умань та Шполянському районі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x