Якість води можна визначити самостійно

Якість води можна визначити самостійно

Згідно з останніми даними, опублікованими ООН, чверть всіх жителів України користується для харчових цілей водою не найкращої якості. «Нова Доба» вже писала про те, що у Черкаській області, в результаті проведення перевірок джерел централізованого та нецентралізованого водопостачання виявлено значну кількість порушень. Але, виявляється, ступінь очищення води можна визначити, не виходячи з дому. Для цього було розроблено декілька простих методик.

Найпростіше судити про воду за її зовнішнім виглядом. Питна вода, насамперед, повинна бути ідеально прозорою і не мати осаду. Наявність хімічного або будь-якого іншого запаху має змусити людину відмовитися вживати таку воду в їжу.

Прозорість води в домашніх умовах визначається за допомогою склянки і газети. Наливаємо в склянку воду і пробуємо прочитати через неї текст. Газета легко читається? Отже, вода ідеально прозора і придатна для пиття!

Вода, яка при кип’ятінні утворює білий наліт і погано піниться при намилюванні, – однозначно жорстка. За допомогою фільтрації легко визначити наявність у питній воді яких-небудь сторонніх речовин і сторонніх часток. Після нетривалого відстоювання вода фільтрується, чужорідні речовини залишаються у фільтрі, і на виході можна отримати чисту воду.

Про чистоту води дозволяє судити і експеримент зі склом. Невелика крапля питної води наноситься на чисте скло або дзеркало. Якщо після випаровування поверхня скла залишилася чистою, можна стверджувати, що вода також чиста. Плями і брудні розводи є ознакою низької якості води. Однак, ці та інші «домашні» методи мають безліч недоліків, і точну інформацію про склад питної води можна дізнатися, лише замовивши її повний аналіз у фахівців.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x