В області рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції зріс на 12,8%

В області рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції зріс на 12,8%

В Україні та області зокрема залишається напруженою ситуація щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції. Всього з початку року в Україні зареєстровано 97 спалахів гострих кишкових інфекцій, внаслідок яких постраждало 1 518 осіб, в тому числі 686 дітей. У минулому ж році зареєстрували 66 спалахів. На Черкащині рівень захворюваності зріс на 12,8%. Про це «Нова Доба» дізналася в Головному управлінні Держсанепідслужби у Черкаській області

Із 10 групових спалахів на гострі кишкові інфекції 5 виникло у дитячих навчально-виховних закладах Черкас і Золотоноші. За цей період також зареєстрували 11 випадків захворювань на ботулізм, унаслідок яких постраждали 14осіб, з них – двоє дітей. Отруєння сталися в Черкасах, Городищенському, Золотоніському, Маньківському, Корсунь-Шевченківському та Шполянському районах.
У Головному управлінні Держсанепідслужби у Черкаській області повідомляють, що основною причиною виникнення захворювань є елементарне порушення санітарних норм і правил, а саме недотримання правил особистої гігієни, технології приготування страв, умов та термінів зберігання сировини та готових страв тощо. А з настанням святкових днів зростає ризик виникнення розладів травлення, харчових отруєнь, гострих кишкових інфекцій.

З метою застереження громадян від захворювання на гострі кишкові інфекції, харчові отруєння у Головному управлінні Держсанепідслужби області рекомендують у новорічні та різдвяні свята дотримуватись простих, але важливих правил. Зокрема, радять оминати місця стихійної торгівлі, вибирати харчові продукти, продовольчу сировину тільки у стаціонарних закладах торгівлі або на санкціонованих ринках, дотримуватися правил особистої гігієни, використовувати чисту воду з відомих джерел. Також готуючи страви варто дотримуватися технології їх приготування, особливо термічної обробки м’ясних, кулінарних виробів з м’яса, риби, тощо.
При перших ознаках кишкового захворювання необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи за професійною медичною допомогою, або викликати «швидку».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x