Як зігрітися в морози

Як зігрітися в морози

З приходом зими ми радіємо снігу і святам, але також шукаємо способи, як зігрітися в морози. Особливо це стосується тих, кому доводиться багато часу взимку проводити на вулиці. „Нова Доба” пропонує кілька практичних способів боротьби з холодом і морозом.

* Перед виходом з дому треба ситно поїсти чогось гарячого. Їжа дає організму енергію, велика частина якої піде на його обігрів. Узимку треба їсти більше калорійної їжі. Це мають бути якісь супи, бульйони, м\’ясо і риба, більш ситні гарніри. Тобто, одними овочами в морозну зиму не обійтися. Так як організм взимку споживає більше енергії, то денну норму калорій можна збільшити до 400. Допоможуть зігрітися в морози і спеції: карі, перець, кмин, кориця, імбир.

* Алкоголь, так само як і кава, краще замінити чаями: трав\’яним, з імбиром, лимоном. Альпіністи віддають перевагу гарячому шоколаду, який довго зберігає тепло.

* Особливу увагу в морози вимагає наш одяг. Одягатися потрібно в кілька шарів. Але головне все-таки не кількість, а якість. Одяг має бути з натуральних тканин. Ніякої синтетики! Короткі куртки і вузькі брюки відкладіть до весни. Одяг має бути широким, щоб між ним і тілом залишався простір, в якому створиться шар тепла. На ноги потрібно одягти кілька пар шкарпеток, знову ж натуральної якості. Взуття має бути вільним з утепленими устілками.

* Дихання. Намагайтеся вдихати повільно і не глибоко, це допоможе заспокоїтися і звикнути до холоду. Тибетські ченці виробили такий спосіб: вдихають обома ніздрями, а видихають однією, другу притиснувши пальцем.

* Рух. Прийнято вважати, що на морозі не можна стояти на місці. Рухи дійсно змушують кров швидше циркулювати по судинах і зігрівати організм. Однак не забувайте, при дуже інтенсивних рухах ваше тіло буде віддавати більше енергії і, врешті-решт, йому захочеться зупинитися і перепочити, тоді мороз ще більше буде відчуватися. Тому рухи повинні бути розміреними, без фанатизму, як говориться.

* Стреси і нервові зриви ще більше допоможуть морозу охолодити вас. Тому — не нервуйте. Примусьте себе розслабитися: напружте м\’язи, а потім різко розслабте їх.

* Любов. Наукою доведено, що самотні люди замерзають швидше. Представивши кохану людину, родину, подругу, можна відчути прилив тепла. А якщо вони поруч, то просто обійміться — наша теплокровна природа допоможе нам зігріти один одного!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x