До кінця тижня на Черкащину повернуться морози

До кінця тижня на Черкащину повернуться морози

На Різдвяні свята погоду в області формував активний добре насичений вологою південний циклон, що в деяких населених пунктах регіону та на автошляхах створив транспортний колапс. За півтори доби 7-8 січня по області випало від 15 мм до 32 мм снігу, що становить 36-80% місячної норми. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

За прогнозом, 11-12 січня на зміну переважно морозній погоді прийде відлига з мокрим снігом та дощем. Циклон очікується із заходу, тому інтенсивність опадів буде меншою, ніж на Різдво. Температура підвищиться до 0-2º вночі та +1–+6º вдень. Часом посилюватиметься вітер та можливе намерзання рідких опадів на охолоджені поверхні. Опади припиняться 13 січня, а з 14-го температура почне знижуватися, спочатку до невеликих морозів, а з 16 січня – до помірних і сильних.

В обласному гідрометцентрі відзначають, що у період відлиги комунальникам варто прикласти максимум зусиль для очищення від снігу доріг та тротуарів, а також прибрати сніг з дахів будинків, щоб з хрещенським похолоданням не отримати велику масу льоду.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x