Виставку до ювілею Богдана Хмельницького відкрили в художньому музеї

Виставку до ювілею Богдана Хмельницького відкрили в художньому музеї

12 січня 2016 року в Черкаському обласному художньому музеї обласної ради відбулося відкриття першої персональної виставки юного художника Віталія Купрія (16 років) «Холодний яр», яка приурочена до 420-річчя від Дня народження українського гетьмана Богдана Хмельницького. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській обласній раді.

Глибокий змістовий символізм мітить у собі сама назва виставки – «Холодний яр». Чигиринщина була одним із знаних центрів козацтва впродовж XVII – початку ХХ століття. Часи Хмельниччини з їх героїчним духом та непереборним прагнення до свободи заклали фундамент для боротьби наступним поколінням. Урочище Холодного яру було й центром гайдамацького руху у XVIII столітті і ядром Холодноярської республіки початку 20-х років ХХ століття.

Віталій Купрій уже п’ять років навчається у Чорнобаївській районній дитячій школі мистецтв. За період навчання неодноразово був переможцем і лауреатом районних, обласних та всеукраїнських конкурсів, виставок, фестивалів.

Виставку до ювілею Богдана Хмельницького відкрили в художньому музеї

Вплив на ідейне формування художніх образів Віталія Купрія справили реалії сьогодення. На думку юного художника, в цей тяжкий для нашої країни період потрібно відтворювати патріотично-традиційні символи духу народу. Апелюючи до народної картини «Козак Мамай», через емоційне забарвлення персонажів, Віталій у своїх роботах прагне показати колоритність українського козацтва. Роботи виконані в різних стилях: авангардизм, сюрреалізм, реалізм. Особливу увагу Віталій приділяє композиції в стилі народного живопису. Застосування різних технік та матеріалів також свідчить про творчий пошук юнака. Віталій Купрій ставить за мету пробудити серед поціновувачів сучасного мистецтва та громади міста зацікавленість до історії та культури українського народу, славного минулого наших предків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x