Подарунок «з доплатою»: сім’я АТОвців заплатила за подаровану квартиру 84 тисячі, не отримавши жодних документів на житло

Подарунок «з доплатою»: сім’я АТОвців заплатила за подаровану квартиру 84 тисячі, не отримавши жодних документів на житло

За «подаровані» Черкаською ОДА квартири сім’ям АТОвців довелося доплатити від 75 до 84 тисяч гривень. Про це на власній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» повідомив депутат Черкаської міської ради Ярослав Нищик.

– Нічого окрім символічних ключів сім’ї не отримали – вони навіть не знають чи ці ключі підходять до вхідних дверей, бо жодних документів сім’ї не отримали. З деким із них встигли пофографувались в «їхніх» квартирах чиновники із ОДА, з деким навіть цього не зробили – вони банально не бачили цих квартир. Жодних документів на квартири ніхто із тих хто їх «отримав» не має! Більше того, отримувачам квартир запропонували доплатити за кожну квартиру по 75 – 84 тисячі гривень, бо в них площа на 6 м2 більша понад нормативної. Доплатили за вже \”отримані\” квартири, на які пішли гроші з обласного бюджету із значним завищенням ринкової ціни (за 1 млн 26 тисяч 245 грн для сім’ї загиблого добровольця придбали 2-х кімнатну квартиру на 79,4 м2. При простому підрахункові це дає 12 925 грн за метр квадратний. За цією ж адресою продаються квартири по ціні 8800 грн за метр квадратний. Фактично вартість квартири мала б складати 698 тисяч 720 грн. Різниця в 327 тисяч 525 гривень). Більш того, будинок, де виділялись ці квартири, як мені стало відомо, навіть ще не здали в експлуатацію, – повідомив Ярослав.

Журналістам «Нової Доби» вдалося зв’язатися з вдовою одного із АТОвців Іриною Пожарською, чоловік якої служив у батальйоні «Черкаси», що дислокувався у селі Старокостянтинівка Тельманівського району Донецької області. Жінка повідомила, що вже доплатила за «подаровану» квартиру майже 84 тисячі гривень, хоча жодних документів на руках не має і жодного договору про відповідну доплату теж не підписувала.
– Ключі нам вручили 6 січня, тоді ж я побувала в квартирі. Квадратура 79 квадратних метрів замість обіцяних 73,5. За «зайві» метри нам сказали доплатити. Договорів ніяких не підписувала, маю лише ключі, – розповідає Ірина.
Нині сім’я Пожарських (Ірина має двоє дітей) досі проживає в Умані і чекає дзвінка. Хоч їм і сказали, що будинок зданий в експлуатацію, але точної дати заселення ніхто не назвав.
– Сказали: ми вам подзвонимо, ось чекаємо уже тиждень, – розповідає Ірина Пожарська.
До речі, ні тепла, ні інших благ цивілізації у будинку ще немає. Усі комунікації, як повідомила жінка, підводити необхідно буде за власний кошт.
За словами Ярослава Нищика, аналогічна ситуація і у сім’ї загиблого Євгенія Войцехівського зі Сміли, що служив у батальйоні «Айдар» (більш відомого як Женя Чех).

Як повідомив у коментарі «Новій Добі» агент з операцій з нерухомості «Біржі нерухомості» Дмитро Усмединський, цей будинок є довгобудом і квартири там дійсно погано продаються.
Слід зауважити, що на попередню публікацію оперативно відреагував директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало, повідомивши телефоном, що, хоча кошти на вищезгадані квартири для АТОвців проходять через «соцзахист», але згідно спеціального розпорядження голови ОДА Юрія Ткаченка переділ цих коштів і виконання програми доручено керівнику Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи обласної державної адміністрації Олександру Криворучку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x