У Черкасах провели вечір пам’яті Василя Симоненка

У Черкасах провели вечір пам’яті Василя Симоненка

Всеукраїнську літературну премію імені Василя Симоненка, започатковану 21 рік тому облдержадміністрацією та обласною радою, учора вручили переможцям цьогорічного конкурсу. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Лауреатом премії в номінації «За кращу першу поетичну збірку» став молодий автор із Миколаївщини Олександр Кучеренко за збірку поезій «Абетка юності». У номінації «За кращий художній твір» лауреатом став Микола Шамрай, житель села Пекарі на Канівщині за збірку поезій «Клятва грому». Грамоти про відзнаку вручав лауреатам голова конкурсної комісії Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка, професор Володимир Поліщук.

У Черкасах провели вечір пам’яті Василя Симоненка
Лауреат премії Олександр Кучеренко розповів, що у творчості Симоненка йому імпонує молодий дух борця. «Коли читаєш його вірші, відчуваєш, що це молодий хлопець, сповнений енергії, амбіцій і любові до Батьківщини та до ліричної героїні. Хоча вірші в нього прості за формою, але вони душевні, мають глибокий зміст, який можна черпати і черпати, і кожного разу переосмислювати по-новому», – ділиться думками молодий поет.

Всеукраїнська літературна премія імені Василя Симоненка встановлена Черкаською обласною радою та облдержадміністрацією за підтримки Національної спілки письменників України, Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка та Ліги українських меценатів з метою вшанування пам’яті поета-гуманіста Василя Симоненка, популяризації його імені й творчості, для заохочення професійних і непрофесійних літераторів до творчих пошуків у галузі літератури, до написання високохудожніх літературних творів громадянського звучання, спрямованих на побудову незалежної демократичної України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x