«Контрактникам підняли оплату до 12 тис. гривень» – Курбет

«Контрактникам підняли оплату до 12 тис. гривень» – Курбет

Нині на Черкащині проводять набір громадян України віком від 18 до 60 років на військову службу за контрактом і резерву Збройних Сил України. Адже створення компактного, технологічно сучасного і професійного війська, здатного відвернути будь-яку агресію проти нашої країни чи зазіхання на її територіальну цілісність, залишається основним завданням держави у сфері оборони. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Черкаської ОДА.

Як зауважив обласний військовий комісар Євген Курбет, тих, хто уклав контракт на військову службу, направлятимуть до навчальних військових частин Сухопутних військ, Високомобільних десантних військ, Повітряних сил та інших військових частин на посади рядового, сержантського та старшинського складу.
– Військовослужбовцям Збройних Сил України держава гарантує: стабільне грошове забезпечення, яке з 1 січня 2016 року підвищено від 7000 грн. до 12000 грн., одноразову матеріальну допомогу впродовж року, виплату грошового забезпечення на оздоровлення, щорічну відпустку (від 30 діб), професійне зростання, безкоштовне медичне обслуговування в закладах МО України та інше, – говорить Євген Курбет.

Він звернув увагу на декілька бонусів від укладання контракту на проходження служби в лавах Збройних Сил України. Зокрема, військовослужбовцям, які призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, у разі їх прийняття на військову службу за контрактом виплачується одноразова грошова допомога. Для рядових військовослужбовців вона становить 11 024 грн., для сержантського і старшинського складу – 12 402 грн., а для офіцерів – 13 780 грн.

Також з 2016 року військовослужбовцям виплачуватимуть доплату за безпосереднє перебування в зоні проведення – три заробітні мінімуми. Нагадаємо, що станом на 1 січня мінімальна заробітна плата в Україні становить 1 378 грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x