На Черкащині на вихідних штормове попередження

На Черкащині на вихідних штормове попередження

Найближчими днями на Черкащині очікується суттєве погіршення погодних умов: сильний сніг, хуртовина, сильні пориви вітру, на дорогах – ожеледиця. Температура повітря знизиться до 18 градусів морозу. Про це «Новій Добі» повідомив директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Олександр Криворучко.

Ускладнення погодних умов пов’язане з поширенням на території України холодного арктичного повітря.
Рятувальники активно готуються аби достойно зустріти негоду, зокрема облаштовують пункти обігріву. Це невеликі намети в яких можна зігрітися, поїсти і навіть заночувати – якщо негода застала у дорозі. Зараз у Черкасах працюють 101 пункт обігріву. Допомогу в них надають рятувальники, медики та волонтери

Рятувальники готові надати допомогу автомобілям, що потраплятимуть у снігові пастки. Для цього в кожному районі постійно чергують і люди, і відповідні автомобілі. Якщо ж визволити автомобілі зі снігового полону не вдасться, мобільні пункти обігріву розгортатимуться безпосередньо на місці події. Для запобігання надзвичайним ситуаціям, на бойовому чергуванні постійно перебуває 39 автомобілів підвищеної прохідності а також 6 тягачів з лебідками, 283 співробітники з особового складу підрозділів управління ДСНС й 55 з МПК.

– У рятувальників за плечима неоціненний минулорічний досвід боротьби із наслідками надзвичайних ситуацій, що викликані природними факторами, – каже директор Департаменту організації заходів цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій, генерал-майор служби цивільного захисту Василь Стоєцький. – І, якщо торік, ми витрачали дорогоцінний час на наради, щодо того, як діяти у тій чи іншій ситуації, то цього року, діятимемо одразу. Тим паче, що алгоритм дій уже є.

Василь Федорович підкреслив, що відповідно до затвердженого на початку листопада 2013 року Плану протидії загрозам і реагування на надзвичайні ситуації зимового періоду 2013/2014 у постійній готовності перебуває міжвідомче угрупування сил від ДСНС України, Міноборони, МВС, Міненерговугілля, Мінінфраструктури, Мінрегіону.

Фахівці цих служб уже зараз працюють над тим, щоби забезпечити безперебійне постачання продуктів харчування та медикаментів до найвіддаленіших куточків області, патрулюють автошляхи та забезпечують безперешкодне курсування шкільних автобусів. Та все ж, автовласників просять без нагальної потреби не виїжджати на дороги під час несприятливих погодних умов та обирати безпечну швидкість.

Окрім іншого в зимовий період, тим більше під час різкого погіршення погодних умов різко зростає кількість пожеж. Статистика свідчить, що найчастіше пожежі виникають у житлових будинках, де проживають неблагонадійні, малозабезпечені та багатодітні сім’ї. Причинами пожеж найчастіше стають необережне поводження з вогнем, куріння в ліжку, експлуатація несправних приладів опалення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x