Гербарій УНУС внесли до світової бази колекції рослин

Гербарій УНУС внесли до світової бази колекції рослин

Науковий гербарій Уманського національного університету садівництва належить до найстаріших гербаріїв України. Він містить унікальні колекції рослин, окремі з яких становлять світове надбання, оскільки не оприлюднені в жодній з інших колекцій світу. Тому рішення про включення Наукового гербарію УНУС до світової бази IH було прийняте беззаперечно. У відповідності до вимог IH, Науковому гербарію УНУС присвоєно унікальний ідентифікатор (акронім) – UM.
Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі УНУС.

ДОВІДКА

Index Herbariorum (IH) є найкрупнішою світовою базою гербаріїв. Нині у світі нараховується близько 3000 гербаріїв, якими опікується біля 12 000 фахівців. У сукупності гербарії світу містять більше 350 000000 зразків задокументованої рослинності за останні 400 років. Index Herbariorum здійснює кураторство цим важливим ресурсом з метою використання в наукових цілях та задля збереження біорізноманіття.

Індекс Herbariorum (IH) документує місце розташування гербарію, його кількісні характеристики (наприклад, кількість і тип зразків), дату заснування, а також контактну інформацію. До IH можуть потрапити лише ті гербарії, що продемонстрували доступність широкому колу вчених та активне використання в науковій роботі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x