Черкаські посадовці та держслужбовці підвищують рівень мовної компетенції

Черкаські посадовці та держслужбовці підвищують рівень мовної компетенції

У Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів розпочався постійно діючий семінар для керівників та спеціалістів виконавчого апарату обласної ради, апарату і структурних підрозділів облдержадміністрації, міськвиконкому із ділового українського мовлення у сфері державного управління та місцевого самоврядування. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.

У ході семінару слухачі вивчатимуть правила вживання української мови й написання документів різного типу у діловій та офіційно-документальній сфері, здобудуть уміння правильно укладати документи, відповідно до вимог Національних державних стандартів.

За інформацією директора Сергія Демченка, Центр має багаторічний досвід проведення подібних семінарів із підвищення рівня мовної компетентності державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування. У 2016 році передбачено два таких навчальних семінари підвищення рівня культури мовлення.

Програма семінару «Ділове українське мовлення в сфері державного управління та місцевого самоврядування» розроблена завідувачем кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, кандидатом філологічних наук, доцентом Тетяною Бондаренко.

Зважаючи на те, що рівень мовної культури є важливим аспектом формування іміджу державного службовця й установи, в якій він працює семінар стане дієвим засобом вдосконалення мовної компетентності службовців в умовах підвищення вимог до їх комунікативної діяльності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x