На Катеринопільщині пройшли перші вибори старост

На Катеринопільщині пройшли перші вибори старост

24 січня у селах Ярошівка, Суха Калигірка, Єлизаветка, що відносяться до Мокрокалигірської об’єднаної територіальної громади, та в селі Радчиха Єрківської об’єднаної територіальної громади на Катеринопільщині без порушень виборчого законодавства та громадського правопорядку пройшли перші вибори старост.

У Ярошівці проголосувала майже половина виборців (49,07 відсотка). Старостою тут обрано з двох кандидатів Олега Біляка, 1977 р.н, освіта вища, безпартійного, вчителя математики та інформатики, самовисуванця.
Більшу активність продемонстрували виборці в Сухій Калигірці – 69,25 відсотка. З чотирьох кандидатів на посаду старости найбільше голосів набрала самовисуванка Діна Присяжнюк, 1962 р.н., освіта вища, безпартійна, землевпорядник Сухокалигірської сільської ради.

У сусідній Єлизаветці було зареєстровано одного кандидата – сільського голову Світлану Михайлець, 1963 р.н., освіта вища, безпартійну, самовисуванку. Відповідно її обрано сільською старостою при активності виборців 50,55 відсотка.
Та найбільшу активність – 77, 16 відсотків – проявили жителі с. Радчиха. З двох кандидатів вони обрали старостою Валерія Гончара, 1966 р.н., освіта вища, безпартійного, колишнього працівника правоохоронних органів, а на цей час пенсіонера, самовисуванця.

Як відомо, староста села представлятиме інтереси його жителів у територіальній громаді, входитиме до її виконавчого комітету, братиме участь у підготовці бюджету, допомагатиме жителям готувати документи для подачі в органи влади та матиме низку інших обов\’язків.
Однак кожна громада ухвалюватиме власне положення про старосту, де чітко прописуватиме особливості його роботи та перелік повноважень.

Василь Ходзіцький

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x