Зміни в порядку призначення допомоги на дітей

Як повідомила заступник директора департаменту соціальної політики Катерина Бінусова, Постановою КМУ від 25.12.2015 № 1181 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» передбачені зміни в порядку призначення допомоги на дітей. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Так, допомога на дітей одиноким матерям (батькам) надаватиметься в розмірі, що дорівнює різниці між 100% (раніше – 50%) прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців. Водночас, виплати у попередніх, мінімальних розмірах (не менш як 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку) скасовано.

Тимчасова допомога на дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, становитиме різницю між 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців. Розрахунок середньомісячного сукупного доходу сім’ї для призначення тимчасової допомоги провадиться відповідно до Методики обчислення сукупного доходу сім’ї для всіх видів соціальної допомоги. При цьому уточнено, які саме особи включаються до складу сім’ї особи, що звертається за призначенням зазначеної допомоги.

Для громадян, які звернуться у період з січня по березень 2016 року за наданням допомоги на дітей одиноким матерям та тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме, ці допомоги призначатимуть з 01.01.2016.

Постанова набирає чинності з 15.01.2016 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x