Бондаренко взяв участь у загальних Зборах Асоціації міст України

Бондаренко взяв участь у загальних Зборах Асоціації міст України

У Зборах, які відбулися 23 січня в Києві, взяли участь більше 200 представників органів місцевого самоврядування – членів АМУ, у тому числі й делегація з нашої області, очолив яку голова регіонального відділення АМУ, міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

На початку засідання до учасників Зборів звернувся Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

Одним із ключових питань Зборів стало обрання Голови Асоціації. За підсумками голосування кандидатуру Київського міського голови Віталія Кличка підтримала абсолютна більшість учасників зборів – 171.

У рамках загальних Зборів АМУ відбулося офіційне відкриття проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», який Асоціація реалізуватиме за підтримки USAID. Для участі у церемонії на засідання прибув Посол Сполучених Штатів Америки Джеффрі Р. Пайєтт.

На посиленні ролі асоціацій органів місцевого самоврядування, що має на меті підвищити якість прийняття рішень, забезпечити якісне упровадження сучасних практик і найголовніше – підвищити рівень життя наших людей акцентував голова Верховної Ради України Володимир Гройсман.

Володимир Гройсман нагадав, що в Україні є Закон, який регулює діяльність асоціацій органів місцевого самоврядування, але він не використовується належним чином. Разом з тим, Володимир Борисович повідомив, що вже є відповідне доручення, щоб усі внесені до Верховної Ради питання місцевого самоврядування опрацьовувалися, відповідно до Закону, з представниками місцевого самоврядування. За його словами, це дозволить представникам асоціацій усвідомлювати рішення, які приймає парламент, та брати участь у голосуванні. Такі ж дії має зробити Уряд, вважає голова парламенту.
Голова Парламенту зазначив, що за останні десятиріччя роль асоціацій була послаблена, «але сьогодні ми маємо усі можливості задля того, щоб громади України відчули повноваження, можливості і нові фінанси».

Президент Петро Порошенко взяв участь у Загальних зборах уповноважених представників органів місцевого самоврядування – членів Асоціації міст України. Глава держави присвятив свій виступ децентралізації – тому, що вже зроблено і вже дає перші результати, а також тому, що ще необхідно зробити – та закликав присутніх мерів міст до спільної роботи над втіленням децентралізації у життя.

Коментуючи поїздку до Києва, міський голова Черкас Анатолій Бондаренко зазначив: «Тільки в такому колі – спілкування з представниками місцевого самоврядування з інших міст, керівництвом держави, можна обговорювати і вирішувати питання, які виникають сьогодні на місцях. Це ті питання, які тягнуться з минулого і виникають сьогодні, в тому числі, і в зв’язку з децентралізацією. Багато питань насьогодні залишаються законодавчо неврегульованими, – підкреслив Анатолій Бондаренко. – Сподіваюсь, Асоціація міст України надаватиме нам такі можливості. Зараз ми систематизуємо окремі проблемні питання та готуємо від Черкаського регіонального відділення лист, де будуть викладені всі моменти, які потребують вирішення на законодавчому рівні».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x