Звання «Заслужений лікар України» присвоїли лікарю Черкаської обласної лікарні

Звання «Заслужений лікар України» присвоїли лікарю Черкаської обласної лікарні

З нагоди Дня Соборності України Президент Петро Порошенко вручив державні нагороди шістьом черкащанам. Серед відзначених – завідувачка ендокриноголічного відділення Черкаської обласної лікарні Ірина Бондарець. Про це «Новій Добі» повідомили в Департаменті охорони здоров’я ЧОДА.

Ірині Бондарець присвоєне звання «Заслужений лікар України». Відповідний указ про нагородження розміщений на офіційному Інтернет-представництві Глави держави.

– У нашій лікарні працюють 15 фахівців із таким званням. Ірина Анатоліївна дуже відповідальний і висококваліфікований спеціаліст, – говорить головний лікар закладу, заслужений лікар України Олександр Дудник. – Тривалий час очолює відділення, веде реєстр ендокринологічних хворих та програму по цукровому діабету.

51-річна Ірина Бондарець закінчила Київський медичний інститут у 1987 році. З 2008-го працює завідувачем ендокринологічного відділення КЗ «Черкаська обласна лікарня». Кандидат медичних наук за спеціальностю «Генетика». Має вищу кваліфікаційну категорію з ендокринології.
Нагороджена також почесними грамотами ГУ охорони здоров\’я та медицини катастроф, облдержадміністрації та МОЗ України.

Завдяки досвіду, наполегливості Ірини Анатоліївни у 2009-му в лікарні відкрили ендокринологічний центр. Його пріоритетними напрямками стали впровадження в клінічну практику новітніх фармакологічних препаратів та методик для лікування хворих із ендокринологічною патологією. Відбулося відкриття кабінету «Діабетична ступня». Була розпочата робота по навчанню хворих на цукровий діабет в «Школі самоконтролю», широкому застосуванні лазерноагуляції при ураженні органу зору у хворих на цукровий діабет в кабінеті «Діабетична ретинопатія».

З 2009 року вона координує роботу проекту з ліквідації йодного дефіциту в області під егідою ЮНІСЕФ.

Лікар Бондарець викладає на кафедрі валеології та вікової фізіології ЧНУ ім. Б.Хмельницького та в Центрі підвищення кваліфікації сімейних лікарів при Департаменті ОЗ.

ДО ТЕМИ:
Ендокринологічне відділення на 50 ліжок входить до складу обласного ендокринологічного центру, фахівці якого забезпечують надання медичної допомоги профільним хворим, ведеться реєстр хворих на цукровий діабет, координується робота кабінетів «Діабетичної ступні», «Діабетичної ретинопатії» та «Діабетичної полінейропатії».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x