Комітет Верховної Ради схвалив підвищення закупівельних цін на молоко

Комітет Верховної Ради схвалив підвищення закупівельних цін на молоко

Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин схвалив до другого читання законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання заку­півельної ціни на молоко та підтримки села».

Згідно цього законопроекту, мінімальна закупівельна ціна на молоко 2-го ґатунку в населення встановлюється на рівні 4 гривні за літр.
Щороку Кабінет Міністрів перераховує цю ціну й підвищує її відповідно до показника інфляції. Також Уряд може застосувати корегувальний коефіцієнт, однак він не може бути значним.

Проти законопроекту виступали представники Кабінету міністрів і представники молокопереробних компаній. Однак депутатам, хоч і далеко не одноголосно та після бурхливих дискусій, усе-таки вдалося прийняти позитивне рішення стосовно цього законопроекту. Це стало можливим в основному завдяки позиції депутатів-мажоритарників. Від Черкащини законопроект у комітеті підтримав народний депутат Геннадій Бобов.

«Підвищення закупівельних цін на молоко для населення – це питання принципове. Ми багато говорили про це на зустрічах перед виборами, багато запитів надходить і зараз. Саме тому ми об’єднали всі зусилля, щоб цей законопроект пройшов комітет і його можна було винести в сесійну залу. Буду агітувати всіх своїх колег, аби вони підтримали вказаний законопроект. Протидія йому дуже сильна. Однак засідання показало, що в Верховній Раді є люди, які готові не на словах, а на ділі відстоювати інтереси своїх виборців», – переконаний Геннадій Бобов.

Тетяна Макаренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x