Продукти, які захистять від застуди

Продукти, які захистять від застуди

Відомо, що застуді легше й дешевше запобігти, ніж потім боротися з її наслідками. Тож, незалежно від того, вживаєте ви аптечні вітаміни чи ні, не завадить доповнити свій раціон продуктами, які допоможуть організму протидіяти захворюванням.

Великий вміст фітонцидів у цибулі дозволяє застосовувати її для лікування захворювань верхніх дихальних шляхів, ангін і грипу. Бронхіт, що супроводжується сухим кашлем з важко відокремлюваним мокротинням, можна лікувати тертою цибулею з медом, узятими порівну. Приймають суміш по 1 столовій ложці 4 рази на день під час їжі.
При грипі свіжим соком цибулі змазують слизову оболонку носа або вдихають його пари протягом 2-3 хв. 3-4 рази на день. Особливо ефективним таке лікування є на початку захворювання. Замість зазначених процедур можна ставити марлеві тампони з тертою цибулею, закладаючи їх у кожну ніздрю на 10-15 хв. тричі на день.

Часник здавна вважається універсальним лікувальним засобом, який лікує все – від застуди до чуми. Це відмінне джерело марганцю, вітамінів В6 та С, селену. Часник має властивості, які допомагають нашому серцю й печінці: корисний для крові та кровообігу, стимулює імунну систему, сприяє зниженню «поганого» холестерину, збільшує метаболізм, допомагає краще засвоювати залізо, служить профілактикою раку (входить у топ-10 кращих протиракових продуктів), бореться з бактеріями й вірусами.
Подрібніть зубчик часнику і залийте невеликою кількістю гарячої води. Дайте настоятися протягом 5-ти хвилин. Процідіть і випийте відвар. Це природний сироп від кашлю.
У сезон застуди та грипу з’їдайте по 3 сирі зубчики часнику на день для профілактики захворювань.

Крім так званих «природних антибіотиків», гарну протизастудну дію мають цитрусові. Апельсини, мандарини, лимони, грейпфрути тощо багаті на вітамін С й антиоксиданти. Тому вони обов’язково повинні входити у щоденний ваш раціон. Також до цитрусових можна додати їхніх тропічних сусідів – ківі. У двох плодах ківі міститься добова норма вітаміну С.

Гранат – просто знахідка для підвищення імунітету, профілактики грипу та застуди. Гранат багатий на вітаміни Р, С, В6, В12, які активізують захисні сили організму, піднімають імунітет, зміцнюють стінки судин, підвищують гемоглобін. Також гранат багатий на амінокислоти й мінеральні речовини – залізо, йод, калій, кальцій.
Горіхи
багаті на вітамін Е і цинк – цеглинки міцного імунітету. Експерти рекомендують вживати по 50 г горіхів щодня. Бажано вибирати горіхи різних сортів або горіховий мікс.

Фреші й морси з фруктів та ягід містять велику кількість аскорбінової кислоти, бета-каротину та інших корисних речовин, які зміцнюють і підвищують захисні властивості організму. Фреші треба вживати відразу або не пізніше, ніж через 30 хвилин після приготування, щоб вони не втратили своїх корисних властивостей. При приготуванні морсу заморожені ягоди краще не заливати окропом, щоб не зруйнувати вітаміни. Особливо цінним є морквяний фреш, бо в ньому багато бета-каротину, заліза, кальцію і комплексу вітамінів, необхідних для міцного імунітету.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

2 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Людмила

У мене частенько імбир і часник на столі, на ніч заварюю шипшину. При цьому восени і навесні п’ю Інфлюцид за порадою свого сімейного лікаря, щоб не хворіти на простудні і підвищувати свій поріг захисту. Допомагає чудово!

Ольга

Фреші й морси з фруктів та ягід, особливо для маленьких дітей, засіб просто чудове. А ось шипшина у нас якось не пішов. Але чаї, все ж краще застосовувати, як додатковий засіб. Для основи, потрібно щось надійніше. Ми, особисто, на Інфлюціда зупинилися. І засіб натуральне (дитині давати не страшно) і вірусу розгулятися не дає. Якраз завдяки останньому і видужуємо дня за чотири і температуру збивати не доводиться.

2
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x