Бути здоровим – модно! Формуємо правильні звички – ч. 1.

Бути здоровим – модно! Формуємо правильні звички – ч. 1.

Усім відомий принцип 20/80: 20% зусиль дають 80% результату. Чудова асоціація, тільки навпаки, для охочих долучитися до такого модного нині й не завжди до пуття зрозумілого здорового способу життя, суть якого досить проста – 80% результату залежить від харчування і 20% від фізичної активності. І хоча в слово «результат» кожен вкладає щось своє, бути здоровим сьогодні справді модно. Із усього, що пропонує нам сучасність, така мода чи не найкраща та найкорисніша. Але…

Будемо перед собою чесними: усім хочеться мати здорове й красиве тіло, загартований дух та завжди хороший настрій. Будемо ще й відвертими: це все хочеться мати за найменших втрат коштів, часу і власних сил. Побудемо ще й реалістами: цього всього ми, зазвичай, просто хочемо, але не так, щоб аж дуже. Просто мріємо, але не настільки, щоб втілити це у життя.
Скажу за себе, не на одній мапі бажань я наклеювала ідеальне тіло, вирізане із глянцю, з приклеєним до нього своїм обличчям. І знаєте що? Не спрацювало. Жодного разу. Тому що була немотивована, необізнана і просто сила звички до свого способу життя не давала нічого робити. Адже наш організм любить постійність і систему. Тому будь-якою ціною прагне підтримати свій звичний стан, за якого йому і так вдається «виживати». Та варто лише наважитися до змін і можна спокійно дійти маленькими кроками до великої мети.
Звичка формується у людини десь за 21 день (3 тижні). За 21 день різними способами можна привчити себе 3 основам: пити воду, нормально харчуватися і займатися фізичною активністю. Зауважу відразу, не варто ці дні спрямовувати увагу лише на вагу чи доведення фігури до певних стандартів – лише зворотній негативний бік впливу моди. Фокусуватися слід на харчуванні та тренуваннях, адже здорове тіло, до всього, сприятливо впливає і на психологічний стан.

За рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я, фізична активність для дорослих людей віком від 18 до 65 років передбачає оздоровчі вправи чи заняття у період дозвілля, рухливі види активності (наприклад, їзда на велосипеді чи прогулянки пішки), професійну діяльність (тобто роботу), домашні справи, планові заняття спортом тощо.
Щоб бути здоровим, і молодому, і старому рекомендують приділяти не менше, ніж 150 хв/тиждень заняттям аеробікою середньої інтенсивності або ж 75 хв/тиждень – аеробікою високої інтенсивності чи ж поєднання середньої і високої інтенсивності. Для отримання додаткових переваг (схуднення або ж нарощування м’язів) – від 150 хв/тиждень високе навантаження і 300 хв – середнє.
У тижні 10 080 хв. Впевнені, що для формування здорової звички за 3 тижні, ви не знайдете 150 хв в одному?

Анна Крутіхіна

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x