Обласна влада просить батьків вгамувати їхніх дітей

Обласна влада просить батьків вгамувати їхніх дітей

Перший заступник голови ОДА Анатолій Івашкевич та голова обласної ради Валерій Черняк прокоментували учорашні події – штурм приміщення облдержадміністрації.

Про це повідомляє сайт Черкаської ОДА.

Анатолій Івашкевич зазначив, що 23 січня о 18.00 група агресивно налаштованих молодиків ініціювали захват приміщення облдержадміністрації та обласної ради. Оскільки це був кінець робочого дня, працівників в кабінетах не було, ці люди вдалися до акту вандалізму, а саме: виламування дверей, розбивання вікон, проникнення у приміщення. Налічується близько 300 осіб, які здійснювали штурм, значна кількість людей поводила себе мирно та спостерігала за подіями. Після того, як близько 100 молодиків проникли у приміщення, вони почали виносити меблі, документи, підпалювали їх, руйнуючи таким чином майно державної власності. Окрім того, було пошкоджено вхідні центральні двері, з боку скверу та бокові, вибито вікна на першому та другому поверхах, в сесійній залі Будинку рад. Сліди варварства є на першому, другому, третьому та четвертому поверхах, що зафіксовано працівниками міліції. Нині вони здійснюють процесуальні дії відповідно до чинного законодавства, також залучено групу експертів, які нададуть оцінку нанесеним збиткам і складуть відповідні акти. Перший заступник зазначив, що збитки, нанесені у результаті агресивних дій, сягають декількох мільйонів. Точну їхню вартість встановлять експерти та слідство.
Анатолій Григорович наголосив, що з моральної точки зору це зовсім не мирний протест опозиційних сил і про те, що мирних намірів не було, ¬ свідчить підготовка до цього заходу: люди прийшли з камінням, кийками, металевими прутами, проявляючи свою агресію.
– Нас запитують, чому ми не вийдемо на діалог? Ми готові сісти за стіл переговорів, але якщо організатори цих дій прийшли зі зброєю, компромісу досягти не вдасться. Прикро, адже внаслідок учорашніх подій, як ініціатори, так і працівники правоохоронних органів, були травмовані. Ми співчуваємо усім, хто постраждав внаслідок учорашніх подій, – сказав пан Івашкевич.
– Такого вандалізму за 60 років існування будівлі, не було, – зазначає голова обласної ради Валерій Черняк, – адже, яке б ставлення не було до влади, люди мають розуміти, що нищать майно громади Черкащини. І це є надзвичайно прикрим фактом. Ми воюємо не з чужими людьми, ми воюємо самі з собою. Я хотів би звернутися до батьків молодих людей, які брали участь у цих діях, щоб вони поговорили зі своїми дітьми, адже їхнє життя ще попереду, тож вони мають дати адекватну оцінку своїм агресивним діям.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x