На Чорнобаївщині продовжили обмежувальні заходи через грип

На Чорнобаївщині продовжили обмежувальні заходи через грип

1 лютого голова комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Валентина Стилик за участі голови райдерджадміністрації Сергія Джоболди провела засідання комісії, на якій йшлося про продовження обмежувальних заходів з метою запобігання поширення епідемії респіраторних захворювань та грипу серед населення району. Про це «Нова Доба» дізналася в Чорнобаївській РДА
На засіданні виступив головний лікар районного відділення Золотоніського міжрайонного відокремленого підрозділу ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр держсанепідслужби України» Іван Коренюк, який поінформував, що станом з 25 січня по 1 лютого 2016 року в районі на гострі респіраторні інфекції та грип захворіли 564 особи, що на 80 % перевищує кількість громадян, які захворіли минулого тижня. З них 214 – діти до 17 років.

Загальний рівень захворюваності перевищує епідпоріг у 2,2 раза порівняно з минулим тижнем. Показник загальної захворюваності на 10 тис населення становив 137.
Заступник головного лікаря ЦРБ Сергій Чуба зазначив, що за минулий тиждень госпіталізовано 48 осіб, що на 14 осіб більше минулого тижня та збільшився темп приросту захворюваності на грип та ГРВІ серед дорослого населення. На засіданні також виступила начальник відділу освіти Раїса Піддубна, вона доповіла про результати щоденного моніторингу стану захворюваності на ГРВІ серед учнів навчальних закладів району, який проводився протягом минулого тижня.

З метою ефективної протидії поширенню грипу та ГРВІ серед населення району, беручи до уваги протокол регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, на виконання ст.32 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», комісія вирішила:
1. Відділу у справах сім’ї, молоді та спорту, відділу культури і туризму райдержадміністрації, РФОКу:
1.1. Продовжити призупинення проведення у період з 01.02.2016 по 08.02.2016 культурно-масових, розважальних, спортивних заходів на території району.
2. Відділу освіти райдержадміністрації:
2.1. Продовжити проведення активної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед батьків та дітей з питань профілактики грипу та ГРВІ.
2.2. Провести моніторинг наповнюваності навчальних закладів району та причини відсутності учнів на заняттях в період з 01.02.2016 по 02.02.2016. Про результати доповісти на засіданні комісії 02.02.2016.
3. Центральній районній лікарні, ЦПМСД забезпечити:
3.1. Щоденний моніторинг захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції у районі.
На період епідемічного ускладнення ситуації
4. Керівникам підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності:
4.1. На період епідемічного ускладнення ситуації забезпечити неухильне виконання рішень регіональної комісії з ТЕБ та НС (протоколи № 1,№ 2,№ 3).
5. Золотоніському міжрайонному управлінню ГУ Держсанепідслужби області забезпечити:
5.1. Оперативний аналіз захворюваності на грип та ГРВІ та розшифровку етіології захворювань, в першу чергу – в організованих колективах, а також у осіб з тяжким клінічним перебігом хвороби із застосуванням методів лабораторної діагностики;
5.2. Постійно оперативно інформувати місцеві органи влади про епідемічну ситуацію на адміністративних територіях області.
6. Аптечним закладам району:
6.1. Невідкладно забезпечити аптечну мережу району препаратами неспецифічної профілактики та лікування грипу та ГРВІ.
7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на відділ з питань цивільного захисту райдержадміністрації, відділ освіти райдержадміністрації та Золотоніське міжрайонне управління ГУ Держсанепідслужби у Черкаській області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x