«Черкаські Мавпи-2» здобули перемогу над «Політехніком»

«Черкаські Мавпи-2» здобули перемогу над «Політехніком»

Поступившись у першому грі – 76-81, «Черкаські Мавпи-2» зібралися з силами й здолали «Політехнік» у другій – 83-82. «Мавпи» стали першим клубом, якому поступається харківська команда. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба БК «Черкаські Мавпи».

Зустріч із лідером Вищої викликала передбачала інтригуючий матч. Дублюючий склад прагне покращити своє турнірне становище. Тому на гру з «Політехніком» команда суттєво підсилилася – Євгеній Балабан, Нікіта Руслов, Нікіта Воєвода, Андрій Шаламов, Олександр Кобець. Ось такий десант вів уперед «Мавпи-2».

Із перших секунд матчу на паркеті точилася рівна гра. Кожна з команд не відпускала суперника більше ніж на 6 очок. Так, уже в стартовому періоді команди відзначилися хорошим відсотком влучання дальніх кидків. До великої перерви «Мавпи» дещо відриваються в рахунку. Емоційно в гру увійшов Андрій Шаламов. Баскетболіст був ефективним як на своєму щиті, так і в атаці. У підсумку Шаламов завершив матч із дабл-даблом – 17 очок, 11 підбирань. Цупка гра в захисті та швидкий баскетбол дозволив черкасцям завершити першу половину з рахунком 43-36.

У третій чверті харків’яни знову зрівнюють. Найбільше господарям докучав незмінний лідер «Політехніка», Тимур Арабаджи. Однак наприкінці періоду «Мавпи», завдяки точним кидкам Ткаченка та Воєводи знову попереду – 64-58.

Втім, утримати цей запал у четвертій чверті підопічні Володимира Чурсіна не зуміли. Гості добре сіли в захисті й почали влучати важливі очки. Як наслідок, ще в середині періоду «Політехнік» виривається вперед. А до кінця гри команда свого лідерства так і не відпустила. 76-81, «Політехнік» виграє першу дуель у «Черкаських Мавп-2».

Перша гра
«Черкаські Мавпи-2» – «Політехнік» 76-81 (25-24, 18-12, 21-22, 12-23)

ЧМ: Ткаченко – 15 очок, 8 підбирань, 5 передач, 2 блокшоти; Руслов – 10 очок; Воєвода – 18 очок, 6 передач; Шаламов – 17 очок, 11 підбирань, 2 перехоплення; Голік – 5 очок; Скапінцев – 5 очок, 7 підбирань.

У другій грі дублери почали домінувати вже зі стартової чверті. Підопічні Володимира Чурсіна продемонстрували чудову реалізацію двоочкових кидків (55%) і вже на початку мали перевагу в 7 балів. Зусиллями Олександра Кобця і Андрія Шаламова, команда лише нарощувала свою перевагу. Так, на велику перерву «Мавпи-2» пішли за 12-очкового гандикапу.

Третій період ознаменувався ще одним чудовим ривком, у ході якого господарі паркету мали найбільшу перевагу – 20 очок (57-37). Гравці потішили уболівальників як хорошими дальніми кидками, так і ефектними проходами. Втім, така комфортна перевага досить швидко почала танути. Гравці «Мавп» раз по раз губили своїх у захисті і «Політехнік» практично наздогнав черкаських.

Першу скрипку у цій погоні грав наддосвідчений Тимур Арабаджи. Лідер «Політехніка» «поклав» кілька важливих дальніх і команда наблизилася на відстань 8-ми очок. У четвертій чверті харків’яни продовжили наздоганяти. Так, в останні кілька хвилин гри від переваги +20 не лишилося практично нічого. Але в нервовій кінцівці «Черкаські Мавпи-2» утримали своє. Кілька хороших проходів, і важливі очки на останніх секундах від Олександра Кобця та Івана Ткаченка тримали «Мавп» попереду. Харків’яни ж на це відповіли дальнім від Сайнієва та штрафними від Арабаджи. Однак, не наздогнали. У підсумку 83-82. «Мавпи-2» беруть другий матч!

Володимир Чурсін, головний тренер «Черкаських Мавп-2»:
«Дуже добре, що виграли сьогодні. Але я не задоволений вчорашнім результатом. Ми мали вигравати і вчора. Лідирували весь матч, але в кінці не вистачило сил, десь розслабились і програли. Сьогодні також мали комфортну перевагу, а потім все розгубили. Можливо для вболівальників така кінцівка цікава, але аж ніяк не для тренерів. Звісно, вчора далася взнаки втома Андрія Шаламова і Олександра Кобця. Після переїзду з Миколаєва важко входити в гру. Сьогодні вони нам суттєво допомогли. Проте вони серйозно нам допомогли. Також слід візначити негативний відсоток влучання штрафних кидків. Статистика 4-16 не прийнятна у домашньому матчі. Напевно десь цих 8-10-ти очок нам і не вистачило. Добре, що виграли сьогодні. Обіграли таку сильну команду, завдали їй першої поразки. Тепер налаштовуватимемося на наступні матчі, на нас чекають не прості ігри із Кіровоградом та Тернополем».

Друга гра
«Черкаські Мавпи-2» – «Політехнік» 83-81 (22-17, 25-18, 15-19, 21-28)

ЧМ: Ткаченко – 16 очок, 6 підбирань, 2 перехоплення; Скапінцев – 8 очок, 9 підбирань; Балабан – 13 очок, 13 підбирань; Воєвода – 8 очок, 5 передач; Шаламов – 21 очко, 3 підбирання; Кобець – 12 очок, 6 підбирань, 4 передачі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x