75 тонн насіння заготовили за рік лісівники Черкащини

75 тонн насіння заготовили за рік лісівники Черкащини

У 2015 році лісовими господарствами області заготовлено 75,4 тонни лісового насіння, що удвічі більше від запланованого. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Такий насіннєвий фонд дасть змогу повністю забезпечити потреби цьогорічної лісокультурної кампанії і частково здійснити стратегічний запас на випадок неврожайних років.

Основними лісоутворюючими породами для області традиційно залишаються дуб та сосна. У лісгоспах зібрано 57 тонн жолудів та майже 1 тонну насіння сосни звичайної. Порівняно з попередніми роками значно збільшилась кількість заготовленого насіння горіха чорного – майже 15 тонн. Решта – це насіння інших супутніх деревних порід, таких як липа, клен, акація.

Із загальної кількості 10,3 тонни насіння зібрано на об\’єктах постійної лісонасіннєвої бази, з них 141 кілограм – на клонових лісонасіннєвих плантаціях.

Протягом зими насіння зберігатиметься у відповідних умовах, а навесні буде висіяне в лісових розсадниках та використане при створенні лісових культур.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x