Анатолій Бондаренко дав оцінку роботі черкаських комунальників

Анатолій Бондаренко дав оцінку роботі черкаських комунальників

У Черкасах комунальники працюють краще, ніж у Кіровограді, Полтаві, і навіть Києві. Але все одно – незадовільно. Таку оцінку їхній роботі надав міський голова Анатолій Бондаренко. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Причину недостатньо ретельного прибирання снігу міський голова вбачає у відсутності належного оснащення: «Місто не має власної техніки, щоб нормально прибрати сніг. Техніку ЧЕЛУАШу розпродали за безцінь, підприємець Бортник, який виграв тендер і по регламенту робіт мав би прибирати основні магістральні вулиці, а не чистити перевулки, у нього не було техніки, зараз він її вже придбав».

Як повідомив Бондаренко, СУБи Черкас мають 10 тракторів. Цього – замало: «Невже це все, що 270-тисячне місто заробило? Відверто соромно». Тож у програму соціально-економічного розвитку міста Анатолій Бондаренко планує внести питання про придбання відповідної техніки для прибирання снігу. Також можливий вихід із ситуації мер вбачає у залученні підприємств, які мають великогабаритну техніку, яку можна відповідно переобладнати.

Муніципальна інспекція, яка повинна контролювати забезпечення благоустрою міста, теж працює недостатньо – вважає мер. «Муніципальна інспекція наклала усього 30 штрафів. А там працює 10 осіб. Тобто, кожен наклав по три штрафи. Це не робота. А нам занадто дорого виходить її утримання. Думаю, ми створимо державну архітектурно-будівельну інспекцію і об’єднаємо її з муніципальною», – ділиться міркуваннями міський голова.

Анатолій Бондаренко прокоментував нещодавню ситуацію із затопленням вулиці Грушевського (кол. Котовського):

– Чиновники зараз працюють і вночі, коли триває танення снігу. Чергують. Щоправда, «прочергували» калюжу на Грушевського біля мосту. Тому що Отрешко доповів, що все в порядку і ми встигаємо відкачати. Але трошки не встигли.

Анатолій Бондаренко не хоче, щоб чистотою міста займався єдиний монополіст. Тому пропонує нову концепцію прибирання Черкас: на кожному мікрорайоні мають проводити окремий тендер для підприємств. Таким чином, переможці тендерів із різних районів будуть конкурувати, а містяни зможуть порівнювати й оцінювати їхню роботу.

Міський голова повідомив, що черкаські тротуари теж будуть прибирати.

– Зараз ми змінили правила благоустрою, тому тротуари вже будуть прибирати. Це складно, бо мало часу і техніки. КП «Челуаш» буде цим займатися», – повідомив Анатолій Бондаренко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x