Черкаські журналісти виступають на захист колеги

Черкаські журналісти виступають на захист колеги

Учора під час штурму Черкаської ОДА серед затриманих опинився оператор сайту 0472.ua Олег Огілько. «Нова Доба» вже писала про цей випадок. Чоловіка відпустили, але його відеотехніка залишилася у правоохоронців. Черкаська обласна організація Національної спілки журналістів України вимагає покарати винних у побитті коллеги.

Вимагаємо якнайшвидше розслідувати інцидент, покарати винних правоохоронців за жорстокість та повернути нашому колезі вилучену під час затримання відеокамеру, йдеться у заяві.

Черкаські журналісти виступають на захист колеги

Звертаємо увагу міліції, що Олега Огілька було жорстоко побито та затримано під час виконання ним своїх професійних обов’язків – висвітлення подій, що відбувалися в Черкасах 23 січня під час штурму приміщення облдержадміністрації учасниками акції протесту. За словами Олега Огілька, на нього напали люди в цивільному, які не назвалися.

Черкаські журналісти виступають на захист колеги

Його повалили в калюжу обличчям вниз, де вже лежало більше 50 чоловік, в основному молодь. Як розповідає редактор сайту 0472.ua Інна Онищенко, колегу-оператора цілу ніч тримали в приміщенні Соснівського райвідділу міліції. Коли відпустили, від численних побоїв постраждалий не міг навіть зійти по сходах. У лікарні журналістові діагностували численні побої, забиття нирок, набряк голови.

Черкаські журналісти виступають на захист колеги

Під час інциденту співробітники правоохоронних органів, за свідченням журналіста, відібрали в нього професійну камеру вартістю 17 тис. грн. Досі апаратуру не знайдено.

Черкаська обласна організація Національної спілки журналістів України звертається до правоохоронних органів з вимогою припинити прояви насильства по відношенню до працівників ЗМІ. Просимо пам’ятати, що висвітлення актуальних подій та масових заходів – це професійний обов’язок представників медіа. Вважаємо за необхідне розробити та довести до всіх співробітників правоохоронних і силових структур порядок реагування на співробітників ЗМІ, які виконують свій професійний обов’язок в місцях сутичок.

Голова Черкаської обласної організації Національної спілки журналістів України, перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x