Черкащина посідає п’яте місце з виробництва зерна

Черкащина посідає п’яте місце з виробництва зерна

А також перше місце з урожайності зернових культур. Аграрії області по всіх категоріях господарств зібрали 3,7 млн тонн зернових та зернобобових культур при середній урожайності 57,9 ц/га. Загалом же в Україні за підсумками 2015 року отримали більше 60 млн тонн зерна з середньою урожайністю 41,0 ц/га, наголосив начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Колодка під час засідання колегії. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Лідерами по урожайності є господарства Корсунь-Шевченківського району, де з одного гектару намолотили 68,8 центнерів зернових та зернобобових культур, Канівщини та Лисянщини. Найнижчі ж показники у Тальнівському, Уманському та Жашківському районах, які з одного гектара зібрали 52,5, та по 54,0 ц/га відповідно.
Технічних культур в області зібрали з 383 тис га. Зокрема, 540 тисяч тонн соняшнику, 263 тисячі тонн сої, 486 тисяч тонн цукрових буряків. За словами Ігоря Колодки, минулого року виробництво цукру склало 35,5 тис. тонн, що на 63 відсотки менше проти минулорічного показника.

– Аналіз попередньої структури посівних площ на 2016 рік свідчить про негативну тенденцію скорочення посівних площ соціально значущих культур – гречки та цукрових буряків у всіх районах області. Це може призвести до недостатнього виробництва необхідних для внутрішнього споживання обсягів крупи гречаної та цукру, – говорить начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації. – Тому варто, щоб в районах вжили організаційних заходів щодо розширення посівних площ цих культур і врахувати це при складанні планів соціального та економічного розвитку районів на цей рік.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x