«Черкаські Мавпи» обіграли чемпіона України на його ж майданчику

«Черкаські Мавпи» обіграли чемпіона України на його ж майданчику

Фантастичний матч у Южному сьогодні провели «Черкаські Мавпи». У напруженій боротьбі команда Максима Міхельона здолала чемпіона України. Причому «Мавпи» оформили вольову перемогу. Завдяки відмінним діям у захисті у другій половині, коли гості пропустили лише 20 очок, «Мавпи» вирвали історичну перемогу – 67:62! Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба БК «Черкаські Мавпи».

«Хімік» зробив усе можливе на початку матчу, аби закрити трисекундну зону. Відрізавши хорошим захистом Завадського від задньої лінії нашої команди, господарі поклали початок своєму стартовому ривку. За чотири хвилини ігрового часу «Мавпи» зуміли відзначитися у нападі лише триочковим від Артамонова, в підсумку «Хімік» повів – 10:3. Доволі продуктивно у першій десятихвилинці виглядала пара лідерів южненців – Фрейзер та Конєв. В результаті, перша десятихвилинка завершилася на користь господарів – 21:15. Мало що змінилося і після першої перерви: южненці продовжили нарощувати свою перевагу, опираючись на кращий відсоток реалізації дальніх та продуктивні дії біля власного кошика. Черкасці ж ніяк не могли розгадати захисну головоломку суперника, відтак першу половину гри наша команда завершила зі скромним доробком – 42:29.

Друга половина цього матчу стала ледь не найпотужнішою від «Черкаських Мавп» у сезоні. Попри суттєву перевагу у рахунку, черкасці вийшли з роздягальні у піднесеному настрої. Команда Максима Міхельсона видала прекрасний ігровий відрізок. Дисциплінований зонний захист черкасців примусив напад «Хіміка» залишитися на голодному пайку. Трохи більше семи хвилин знадобилося чемпіону України, аби у цьому періоді здобути свої перші очки! Черкащани ж використали це, як прекрасний плацдарм для скорочення рахунку. Активність у нападі Сізова та триочковий Артамонова зробили спурт черкасців – 10:0, а рахунок – 42:39. На останню перерву команди пішли з «+3» для «Хіміка» – 48:45.

Вражаюча концентрація у захисті «Черкаських Мавп» приголомшила чемпіона та місцевих уболівальників і у четвертому періоді. У нападі ж «Мавп» повів за собою Станіслав Завадський. Капітан «Черкаських Мавп» був просто нестримним в обох трисекундних зонах, у чужій Станіслав зібрав цього вечора 18 очок, а у своїй раз-по-раз примушував помилятися бігменів «Хіміка». Ближче до середини періоду «Мавпи» вперше в цьому матчі вийшли вперед, Денис Носков реалізував дві атаки здалеку поспіль – 54:52.

Чемпіон спробував відігратися. Особливо старався Володимир Конєв. Однак на продуктивні атаки Конєва та Шоу черкасці знаходили свою відповідь. Особливо важливою виявилася атака Олександра Сізова за 45 секунд до фінальної сирени, хороша комбінація та дальнє влучання Олександра зробили рахунок 65:60 і віддалили «Мавп» на фактично недосяжну відстань. Тактика швидкого фолу від южненців наприкінці гри лише призвела до перестрілки з лінії штрафних. В підсумку «Черкаські Мавпи» здобули історичну перемогу над чемпіоном України і виграли свій п’ятий матч поспіль!

Продовжити серію черкасці спробують у матчі проти ще одного з лідерів чемпіонату. 11-го лютого черкасці прийматимуть «Динамо».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x